У НАТО обговорюватимуть потенційні ядерні загрози з боку Росії

polety bombardirovschiki

 
Міністри оборони країн НАТО в лютому проведуть зустріч, в ході якої будуть обговорюватися потенційні ядерні загрози з боку Росії. Як повідомляє в неділю, 25 січня, газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), у нараді групи ядерного планування альянсу візьмуть участь глави військових відомств усіх країн НАТО, за винятком Франції. За інформацією видання, головною темою зустрічі стануть часті польоти російських стратегічних бомбардувальників поблизу повітряного простору країн Північної та Східної Європи.


Враховуючи занепокоєність лідерів цих держав, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі в минулі тижні було підготовлено доповідь з аналізом загроз. В ході обговорення документа належить з'ясувати, які наслідки ці загрози будуть мати для ядерної стратегії альянсу. З Францією, яка не входить до групи ядерного планування, пізніше будуть проведені окремі консультації.

Мова йде про Ту-22М (з кодифікації НАТО: Backfire) - далекому надзвуковому ракетоносці-бомбардувальнику із змінною геометрією крила, а також про Ту-95Н (з кодифікації НАТО: Bear) - турбогвинтовому стратегічному бомбардувальнику-ракетоносцю. Обидва вони можуть бути озброєні крилатими ракетами з ядерними боєголовками.

Як повідомили в НАТО у відповідь на запит FAS, в рамках патрулювання повітряного простору країн Балтії в 2014 році для ідентифікації російських бомбардувальників винищувачі альянсу здійснили понад 150 вильотів - у чотири рази більше, ніж у попередньому році. У такому патрулюванні беруть участь літаки ВПС декількох країн НАТО, у тому числі Німеччини, пише dw.de.



Коментарі

  +0 #1 Павло 27 янв. 2015 г., 23:48:06
Рано чи пізно зрозуміють, що вигода від торгівлі з росією надута Ординською пропагандою.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.