​Ер-Ріяд не змінив політику після вбивства Джемаля Кашікчи

У Саудівській Аравії нічого не змінилося після вбивства відомого журналіста Джемаля Кашікчи (Хашогі - ред.), пише The Washington Post. Видання зазначає, що на це вказує той факт, що після скарги Ер-Ріяда компанія Netflix зняла з ефіру епізод комедійного шоу, в якому критикують наслідного принца Мухаммеда бін Салмана через смерть журналіста Джемаля Кашікчи і кризи в Ємені, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Netflix закрила доступ до епізоду сатиричного телешоу «Патріотичний акт з Хасаном Мінхаджем» (Patriot Act with Hasan Minhaj), призначеного для трансляції в Саудівській Аравії, після скарги влади королівства.

В епізоді, який викликав невдоволення Ер-Ріяда, ведучий шоу Хасан Мінхадж критикує наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана через вбивство журналіста Джемаля Кашікчи, переслідувань громадських активістів та війні в Ємені.

«Netflix з повагою ставиться до принципу свободи самовираження у творчості, але на підставі юридичної вимоги ми змушені відмовитися від трансляції даного епізоду в Саудівській Аравії», - йдеться в заяві компанії.

У той же час Хасан Мінхадж заявив, що вбивство оглядача The Washington Post зруйнувало образ реформатора, який закріпився за кронпринцом. «Я думаю, що він насправді не реформатор», - сказав телеведучий.

«Настав час переглянути відносини з Саудівською Аравією. Я говорю про це як мусульманин і американець», - додав Мінхадж.

Рішення Netflix викликало різку критику з боку світової громадськості і правозахисних організацій. «Заяви Netflix про підтримку творчої свободи нічого не значать, якщо компанія підпорядковується вимогам урядовців, які не визнають права своїх громадян на свободу - ні культурну, ні політичну», - сказала представник Human Rights Watch Сара Лія Уїтсон, коментуючи інцидент у своєму Twitter.

Відомий саудівський журналіст Джемаль Кашікчи, який активно співпрацював з Washington Post, був убитий другого жовтня 2018 року в приміщенні генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Генпрокуратура Туреччини за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Кашікчи задушили відразу після того, як він увійшов в будівлю дипмісії.

Після вбивства тіло Кашікчи було розчленоване і знищено. Туреччина виступає за організацію в Стамбулі судового процесу у справі Кашікчи і закликала Ер-Ріяд видати осіб, причетних до вбивства журналіста.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.