​Європейські праві, які виправдовують агресію росії, хочуть об’єднатися у Європарламенті і змінити ЄС

Представники чотирьох європейських партій, яких називають крайньоправими, антиімігрантськими, популістськими та націоналістичними, оголосили, що після травневих виборів до Європейського парламенту планують створити там новий блок, щоб проштовхнути зміни у політиці ЄС.


Принаймні дві з тих партій: німецька «Альтернатива для Німеччини» й італійська «Ліга» відомі намірами переглянути європейські санкції, накладені на росію за захоплення Криму та у зв’язку з війною на сході України, повідомляє «Голос Америки».

План створення парламентського об’єднання під назвою «Європейський альянс за народи і нації» у понеділок підписали також представники «Данської народної партії» з Данії та партії «Справжні фіни» з Фінляндії.

Господар зустрічі у Мілані, лідер партії «Ліга» Маттео Сальвіні, який зараз є заступником прем’єр-міністра Італії, виправдовує російську анексію Криму та виступає проти санкцій ЄС щодо росії.

«Існують деякі історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать російській федерації», - сказав Сальвіні минулого року в інтерв’ю газеті Washington Post, відповідаючи на запитання про присутність російських військ у Криму.

«Ми хочемо реформувати Європейський Союз і Європейський парламент, не знищуючи їх. Ми прагнемо радикальних змін», - сказав керівник німецької партії Йорґ Мойтен.

Німецький тижневик Der Spiegel, а також британська компанія BBC та італійська газета La Repubblica минулого тижня опублікували розслідування зі звинуваченнями про зв’язки депутата Бундестагу від партії «Альтернатива для Німеччини» Маркуса Фронмаєра з росією.

Фронмаєр їздив до анексованого Криму та на контрольовані росією території на Донбасі і визнавав, що отримував гроші від росії за витрати на деякі з тих поїздок.

Ідейним союзником і можливим членом пропонованого блоку може стати французька партія «Національне зібрання», лідер якої, Марін Ле Пен, також виправдовувала російську анексію Криму і критикувала європейські санкції щодо росії.

Попри спільність намірів обмеження імміграції у Європу та гасел про важливість національних інтересів окремих держав в ЄС, праві партії розходяться у питаннях економіки та закордонної політики.

Інші потенційні члени правого блоку у Європарламенті: партія «Фідеш» в Угорщині, та особливо партія «Закон і справедливість» у Польщі, мають більш критичну позицію щодо росії.

Польська та угорська урядові партії досі не заявляли про готовність об’єднуватися у Європарламенті зі згаданими вище силами, інформує «Голос Америки».

Маттео Сальвіні, Оллі Котро, Йорґ Мойтен та Андерс Вістісен. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.