​Майже половина родин американських військових вбачають у росії союзника - результати опитування

Спроби росії послабити Захід через постійні кампанії з дезінформації можуть, врешті, почати приносити плоди, роблячи тріщину в бастіоні американської лінії захисту - збройних силах США, пише «Голос Америки».


Хоча більшість військових вбачають у москві ключового супротивника Америки, останні опитування свідчать, що ця думка змінюється, і особливо це помітно в родинах військовослужбовців. Друге щорічне опитування з національної безпеки імені Рейгана у жовтні засвідчило, що 46% сімей представників збройних сил США вбачають у росії союзника.

Загалом 28% американців - проти 19% торік - назвали росію союзником.

Соціологи кажуть, що таких поглядів дотримуються переважно ті, хто симпатизують Республіканській партії США та погоджуються із заявами президента Дональда Трампа щодо росії.

Хоча більшість - 71% всіх американців і 53% родин військовиків - продовжують розглядати кремль як ворога, зростання проросійських настроїв непокоїть Пентагон.

Речниця Міністерства оборони США Карла Глісон повідомила «Голосу Америки», що росія намагається «наповнити медіа дезінформацією, щоб посіяти сумніви й спантеличення», «не лише через неузгоджений і підбурливий діалог, але через оманливі історії, вигадані для того, щоб викликати співчуття».

Намагатись вплинути на американських військовиків росія почала ще у 2017 році, перед проміжними виборами до Конгресу. Мета кремля, кажуть у Пентагоні, - посіяти серед військового персоналу таку дезінформацію, що могла б у майбутньому покращити ставлення до росіян.

Передусім, зміна думки відбувається поміж республіканцями, які історично були більш критично налаштовані щодо Радянського блоку та росії. Зокрема, через позитивні заяви президента Трампа про володимира путіна.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.