​Афганський уряд звільнив з полону останніх 400 талібів - перешкод для межафганского діалогу не залишилося

В Афганістані завершився процес обміну полоненими між урядом і рухом «Талібан». Про це повідомив представник Ради нацбезпеки Афганістану Джавід Файсал. За його словами, на свободу випущені останні 400 талібів. Процес обміну полоненими завершився, перешкод для початку межафганского діалогу не залишилося, зазначив Файсал, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


Згідно мирної угоди між США і «Талібаном» від 29 лютого, для початку мирних переговорів з в'язниць повинні бути звільнені п'ять тисяч і талібів в обмін на 1000 полонених прихильників афганського уряду.

Рішення про звільнення останніх 400 бойовиків, звинувачених у тяжких злочинах, було прийнято парламентом Афганістану одноголосно 7 серпня.

Процес обміну полоненими був перенесений через протести Австралії і Франції.

Глава урядової делегації на переговорах з талібами Мухаммед Масум Станікзей повідомив про готовність до межафганскіх переговорів.

Межафганскі переговори планується провести в столиці Катару. Урядова делегація з Кабула прибуде з цією метою в п'ятницю в Доху.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у своєму новому воєнному зведенні на 4 жовтня обговорив такі теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.