Пинзеник: Відновлення співпраці з МВФ створить умови для відродження економіки

pinzenik vekseli

 
Сучасні економічні виклики потребують рішучих дій. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Віктор Пинзеник під час візиту до Чернівців, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі партії «УДАР».


«Небажання реагувати на наростаючі останніми роками українські дисбаланси неминуче мало призвести до нинішньої кризової ситуації в країні. Глибина системних проблем виявилася серйознішою за найпесимістичніші оцінки. Країна опинилася у стані нездатності самостійно забезпечити зовнішнє фінансування. Значних розмірів сягнув дефіцит бюджету, а державний борг удвічі перевищує обсяг доходів загального фонду державного бюджету», - сказав Пинзеник.

За його словами, відновлення програми співпраці з МВФ відкриває можливості для розв’язання існуючих проблем та створення умов для відродження економіки. Народний депутат переконаний, що реакція обмінного курсу на платіжні дисбаланси посилює конкурентоздатність національної економіки, як з позиції експорту, так і на внутрішньому ринку по відношенню до імпортних товарів.

«Додаткові можливості отримує економіка внаслідок одностороннього застосування режиму вільної торгівлі з країнами ЄС, що певною мірою здатна зменшити вплив торгових «воєн» з боку Російської Федерації. Але нові торгові можливості не реалізуються автоматично і потребуватимуть зусиль і часу», - сказав Віктор Пинзеник.

На його переконання, не варто також жити ілюзіями, що з відновленням програми співпраці з МВФ проблеми вже врегульовані і можна спокійно дивитися в майбутнє. «Ми тільки на початку складного шляху вирішення ситуації, до якої країну вели роками, годуючи громадян цинічним популізмом, солодкими байками та унікальним небажанням брати на себе відповідальність за стан справ і ті непрості рішення, які необхідно приймати», - підкреслив Пинзеник.

За його словами, вжитих нещодавно фіскальних заходів недостатньо для того, щоб ми почувалися спокійно і нарешті почали жити за простим, але здоровим правилом: витрачати стільки, скільки заробляємо. «Треба завжди пам'ятати – ніхто і ніколи нас утримувати не буде. А «безкоштовне» існує тільки у брехливих вустах багатьох українських політиків», - додав народний депутат.

Віктор Пинзеник переконаний, що ми здатні самі збудувати собі достойне життя. При цьому, наголосив він, потрібен чесний діалог влади та громадян. «Якщо в суспільстві проблеми, то починають із самообмежень влади, викорінюють корупцію, що не тільки знищує всі системи державної влади, але і вбиває інвестиційний клімат, так необхідний для піднесення економіки, ліквідовують зайві, а часто і шкідливі інститути влади. Країні потрібні політики, для яких нарешті влада не буде самоціллю, а лише інструментом відповіді на злободенні питання нашого життя. Попри всі нинішні виклики, в тому числі військові загрози, маємо унікальний шанс для прориву і не маємо права його упустити», - наголосив Пинзеник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.