​Трамп звинуватив команду спецпрокурора і ЗМІ у фабрикації фейкових новин

Президент США Дональд Трамп і представники Білого дому в неділю відкинули публікації, в яких йдеться про те, що оприлюднення повного тексту доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера за підсумками розслідування контактів передвиборного штабу Трампа з росією матиме більш руйнівні наслідки, ніж раніше оприлюднений висновок, згідно з яким ні Трамп, ні його соратники не вступали в змову з москвою, повідомляє «Голос Америки».


«Схоже, що команда Боба Мюллера, що складається з 13 ненависників Трампа і розлючених демократів, допускає незаконний виток інформації в пресу в той час, як ЗМІ фейкових новин фабрикують власні матеріали, спираючись на джерела або обходячись без них. Джерела більше не мають ніякого значення для наших корумпованих і нечесних традиційних ЗМІ, вони перетворилися в насмішку!»- написав президент Трамп в Твіттері.

Міністр юстиції Вільям Барр аналізує 400-сторінкову доповідь і каже, що планує опублікувати її в найближчі дні, усунувши конфіденційну інформацію.

У кінці березня Барр опублікував чотири сторінки підсумкової доповіді, заявивши, що Мюллер прийшов до висновку, що Трамп і його штаб не вступали в змову з росією. У той же час Барр повідомив, що спецпрокурор не прийшов до певного висновку в питанні про те, чи перешкоджав Трамп правосуддю у спробі з перешкодити розслідуванню.

У своєму резюме Барр процитував фрагмент доповіді, в якому говорилося, що стосовно питання про перешкоджання правосуддю, «доповідь не містить висновку про те, що президент вчинив злочин, але і не виправдовує його».

Оскільки Мюллер не прийняв рішення з питання про перешкоджання правосуддю, Барр, якого Трамп призначив главою правоохоронної системи країни і його заступник Род Розенстайн вирішили, що звинувачення Трампа в перешкоджанні не обґрунтовані.

Трамп заявив, що доповідь повністю виправдала його, що «не було ніякої змови, не було перешкоджання, не було нічого».

Однак, за повідомленнями ЗМІ, прокурори з команди Мюллера в бесідах зі своїми колегами висловили обурення туманним викладом доповіді Мюллера, опублікованими Барром. Противники Трампа в Конгресі, демократи, а також деякі республіканці закликають опублікувати доповідь Мюллера повністю. Один з комітетів Палати представників, контрольований демократами, днями проголосував за те, щоб повний текст доповіді і супроводжувальні матеріали були надані у судовому порядку.

Адвокат Трампа Джей Секулоу заявив телеканалу ABC News, що не вірить в те, що повний текст доповіді буде «більш руйнівним» для Трампа.

В.о. глави апарату Білого дому Мік Малвейні заявив телеканалу Fox News, що демократи «дійсно вірили», що Мюллер прийде до висновку про те, що Трамп вступав у змову з росією. За його словами, «партія демократів уражена синдромом божевілля щодо Трампа».

«Якщо ми дамо демократам всі 400 сторінок як є, це не стане кінцем розслідування, - заявив Малвені. - Потім вони зажадають ще тисячу сторінок, на основі яких був зроблений звіт. Справа тут зовсім не в пошуку правди. Це політичне шоу, яке влаштували демократи».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.