​Міжнародна слідча група звинуватила трьох громадян росії і громадянин України у збитті авіалайнера MH17

Міжнародна слідча група у Нідерландах оголосила, що висуває обвинувачення стосовно чотирьох осіб, підозрюваних у причетності до збиття малайзійського пасажирського літака на Донбасі 17 липня 2014 року. Трьох громадян росії: Ігоря Ґіркіна, Сергія Дубінського та Олега Пулатова, а також громадянина України Леоніда Харченка назвали причетними до загибелі усіх 298 людей в літаку, повідомляє «Голос Америки».


Представник слідчої групи сказав у середу, що розслідування триває, і раніше група повідомляла про кілька десятків підозрюваних.

Прокурор Фред Вестербеке сказав, що ці названі підозрювані самі ймовірно не запускали ракету, але разом з іншими повинні відповідати за злочин.

Початок судового процесу у Нідерландах призначений на 9 березня 2020 року.

Розслідування Служби безпеки цивільної авіації Нідерландів ще у жовтні 2015 року дійшло висновку, що авіалайнер, який летів з Амстердама в Куала Лумпур, був збитий зенітною ракетою «Бук».

Спільна слідча група, створена Австралією, Бельгією, Малайзією, Нідерландами і Україною також підтвердила ці висновки і вказала на свідчення, що застосована ракета була привезена на Донбас із території росії з 53-ї протиповітряної бригади російської армії, базованої у Курську.

На докази причетності росії вказує також незалежне розслідування організації Bellingcat.

москва, яка відмовилася співпрацювати з міжнародним розслідуванням, відкидає російську причетність і 2015 року наклала вето на проект резолюції Ради безпеки про створення трибуналу ООН у цій справі.

П’ять країн спільної слідчої групи вирішили, що розслідування і суд будуть відбуватися у Нідерландах відповідно до нідерландських законів, що дозволяють судити підозрюваних заочно.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.