​Поліцейські Києва спільно із СБУ затримали очільницю медзакладу, яка вимагала від підлеглих неправомірну вигоду

У ході документування злочинної діяльності жінки правоохоронці встановили ще трьох її спільників, які вимагали гроші від співробітників установи, а також внесення неправдивих відомостей про щеплення від COVID-19. За цими фактами розпочато два кримінальних провадження, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Слідчі Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом окружної прокуратури викрили начальницю однієї з комунальних медичних установ, яка щотижнево вимагала та отримували від своїх підлеглих неправомірну вигоду.

Як зазначив заступник начальника слідчого відділення Шевченківського управління поліції Вадим Коломієць, під час отримання чергового хабаря у розмірі 30 000 гривень правоохоронці затримали на робочому місці очільницю медустанови у порядку ст. 208 Кримінального процесуального України:

«Ми встановили, що 44-річна жінка вимагала від своїх колег неправомірну вигоду за незвільнення їх із займаних посад та не притягнення до дисциплінарної відповідальності. За попередньою інформацією, організаторка протиправної схеми щотижня отримувала від підлеглих близько 80 000 гривень. Крім того, у ході розслідування ми з’ясували, що посадовиця організувала разом із спільниками злочинну діяльність щодо вакцинації громадян від COVID-19 без проведення фактичної процедури щеплення та внесення завідомо неправдивих даних до інформаційної медичної системи та медичної документації. Встановлено, що злочинна схема діяла з травня по грудень минулого року».

На місці події правоохоронці провели необхідні слідчі дії та у ході обшуку вилучили гроші, банківські картки та чорнові записи. Також поліцейські затримали трьох спільників посадовиці – уродженку АРК Крим, 1986 року народження, уродженку Дніпропетровщини, 1981 року народження, та мешканця Київщини, 1983 року народження.

За даними фактами слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато два кримінальних провадження: за частиною 3 статті 362 - несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, та частина 3 статті 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України.

«Фігурантам за скоєння вказаних злочинів загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває», - додав поліцейський.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.