​Екс-глава ЦРУ назвав Трампа зрадником, чиї дії виходять за рамки особливо тяжких злочинів

Колишній керівник ЦРУ Джон Бреннан назвав президента США Дональда Трампа зрадником за підсумками його переговорів з путіним в Гельсінкі. У Twitter Бреннан написав, що виступ Трампа на спільній з путіним прес-конференції за підсумками переговорів «виходить за рамки особливо тяжких злочинів», повідомляє Кавказ-Центр.


«Коментарі Трампа імбецильні, так більш того, він взагалі у путіна в кишені. Республіканські патріоти, де ви?» - написав Бреннан.

«Я думав, що ніщо з того, що може сказати Дональд Трамп, не може шокувати мене, - зазначив екс-глава ЦРУ. - Я помилявся. Я був абсолютно шокований виступом Дональда Трампа в Гельсінкі на прес-конференції з путіним. Я знаходжу це обурливим».

«Навіть коли ЗМІ дали йому (Трампу) можливість залучити росію до відповідальності за що-небудь, він вирішив говорити про Хілларі Клінтон, про вибори і сервери, - продовжує Бреннан. - Він критикував американських громадян, (колишнього) держсекретаря Клінтон та інших замість того, щоб скористатися можливістю... наголосити на неприпустимості поведінки росії і втручання в наші вибори».

Бреннан також висловив здивування тим, як себе повело оточення Трампа. «Я не можу зрозуміти, як команда з нацбезпеки може продовжувати виносити це, і як Помпео, Болтон і Джон Келлі (глава апарату співробітників Білого дому) можуть продовжувати залишатися на своїх постах», - сказав Бреннан. На його думку, зазначеним особам, як патріотам США, слід «піти у відставку на знак протесту проти виступу» Трампа.

Жорсткій критиці Трамп піддався і в конгресі США. В інтерв'ю телеканалу CNN однопартієць американського президента сенатор Роберт Коркер заявив: «Іноді президента Трампа більше турбує те, як той чи інший лідер ставиться до нього особисто, ніж те, як... виступати проти речей, які, як ми знаємо, нашкодили нашій країні. Я думаю, це те, що ми все побачили сьогодні».

Коркер висловив розчарування у зв'язку з заявами Трампа, що прозвучали під час прес-конференції з путіним після їх саміту в Гельсінкі. «Я відчув, що через коментарі президента (Трампа) ми, як країна, стали виглядати, як хлопчик для биття», - заявив сенатор.

На думку Коркера, російська сторона виграла «неймовірно багато» від заяв Трампа, який визначив у Гельсінкі свою позицію з приводу «російського втручання» у вибори США.

Трамп розкритикував розвідувальні служби США, які звинувачують росію у тому, що вона намагалася впливати на американський виборчий процес в 2016 році. За словами Трампа, путін був «надзвичайно твердий і рішучий у своєму запереченні» будь-якого втручання росії в хід американських виборів.

Те, що Трамп більше довірився путіну, ніж власним розвідслужбам, сильно засмутило Коркера. «Коли він (Трамп) мав можливість захистити наші розвідувальні служби, що працюють на нього, я був дуже розчарований і засмучений тим, що він поставив на один щабель їх і те, що говорив путін», - сказав сенатор.

Сенатор республіканець Джон Маккейн, який є головою комітету у справах збройних сил конгресу США, назвав зустріч у Гельсінкі «трагічною помилкою». Він звинуватив Трампа в небажанні протистояти політиці путіна.

«Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі стала одним з найбільш ганебних виступів американського президента на моїй пам'яті. Збиток, заподіяний простодушністю, самозакоханістю, псевдоравенством, співчуттям до диктаторів президента Трампа важко оцінити. Але ясно, що саміт в Гельсінкі був трагічною помилкою», - заявив сенатор.

За його словами, «Трамп був не тільки нездатний, але і не бажав протистояти путіну».

«Він і путін, здавалося, говорили по одному і тому ж сценарію...» - зауважив сенатор.

Крім того, Маккейн визнав прес-конференцію «жалюгідним розгромом», викликаним «недопідготовкою і недосвідченістю» глави вашингтонської адміністрації.

«Той факт, що президент був присутній в Гельсінкі з командою компетентних і патріотично налаштованих радників, робить його помилки і поступки ще більш болючими і незрозумілими», - сказав сенатор, який вважає прес-конференцію «одним з найганебніших явищ за всю історію американських президентів».

У Палаті представників США також висловили невдоволення результатами переговорів Трампа і путіна. Причому республіканці і демократи проявили характерну одностайність.

Спікер палати республіканець Пол Райан заявив, що поза всякими сумнівами росія втручалася в американські вибори і «підривала демократію» в США та інших країнах, і що Трампу слід пам'ятати про це. «Президент повинен брати до уваги: росія не наш союзник», - підкреслив Райан.

«Морального паритету між Сполученими Штатами і росією немає; росія залишається ворожою до наших основних цінностей та ідеалів», - наголошується в заяві.

Ще один сенатор-республіканець Джеф Флейк назвав «ганебним» виступ Трампа на спільній прес-конференції з путіним і звинуватив американського президента в тому, що він поклав провину за російську агресію на самі США.

У свою чергу лідер демократів в сенаті США Чак Шумер звинуватив американського президента в підтримці ворога США.

«За всю історію нашої країни американці не бачили такої підтримки ворога США з боку американського президента так, як Дональд Трамп підтримував путіна», - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Він також звинуватив Трампа в «безтурботній, небезпечній та слабкій» поведінці, оскільки президент США нехтує думкою американських правоохоронних органів, військових і розвідувальних служб щодо росії.

«Просте, зловісне питання тепер нависає над Білим домом: що, можливо, спонукало Дональда Трампа поставити інтереси росії вище інтересів США?» - зазначив сенатор.

Інший конгресмен Адам Шифф, що представляє демократичну партію США в комітеті з розвідки палати представників, розкритикував Трампа за те, що той несхвально висловився про роботу спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує російське втручання у вибори 2016 року в США.

«Президент Трамп піддав наші розвідслужби і правоохоронні органи нападкам за те, що вони роблять свою роботу», - написав конгресмен в Twitter. Він назвав слова президента США «боягузливими і ганебними» і заявив, що «путін сприйме це як зелене світло для втручання (у вибори) у 2018 році, і так воно і є».

Лідер демократичної меншості палати представників Ненсі Пелосі назвала зустріч в Гельсінкі «сумним днем для Америки і для всіх західних демократій».

Жорсткі оцінки Трампу дає і американська преса. Як зазначає The New York Times, президент США під час саміту в Гельсінкі ухилився від того, щоб відкрито заявити путіну про підозри в тому, що росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році. Зам'явши цю гостру тему, Трамп «не забезпечив захист країни», вважає редакція газети.

«Прямо зараз, на наших очах і на очах усього світу Трамп здійснює неймовірний і непрощувальний злочин проти країни. Він не може забезпечити країні захист», - йдеться в статті.

Там же зазначено, що «розвідувальне співтовариство давно вже дійшло висновку», згідно з яким росія «атакувала... вибори в 2016 році з явним наміром завдати шкоди Хілларі Клінтон і надати допомогу Дональду Трампу».

І тим не менше, пише The New York Times, Трамп, президент, який є за конституцією країни головнокомандувачем, «неодноразово ухилявся від прямої відповіді на питання про те, чи здійснила росія напад, і відмовлявся рішуче піддати росію критиці за це, не кажучи вже про те, щоб покарати її».

Фото Кавказ-Центр



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.