​Комерційні супутники виявили у КНДР 16 таємних ракетних баз

Північна Корея має 16 прихованих баз і просуває на них свою програму з розробки балістичних ракет. Ці бази було ідентифіковано на зображеннях, зроблених з комерційних супутників. Кадри, зроблені з супутників, вказують, що КНДР вдалась до масштабного обману: Північна Корея запропонувала розібрати майданчик для запуску – цей крок було розпочато, але потім зупинено – водночас, вона продовжує розбудовувати більше десятка інших об'єктів, які можуть проводити запуски ракет зі звичайними та ядерними боєголовками, повідомляєThe New York Times, передає «Голос Америки».


КНДР припинила випробувальні запуски ракет, що відзначав на прес-конференції минулого тижня президент Дональд Трамп. Однак, посадовці розвідки США вказують, що триває виробництво ядерних матеріалів, нової ядерної зброї та ракет, які можна встановити на пересувні пускові установки і заховати на таємних базах у лісі.

The New York Times також нагадує своє минулорічне повідомлення, що Пентагон припинив програму встановлення невеликих недорогих супутників нового покоління, які б могли повідомляти про переміщення мобільних ракет в Північній Кореї.

Таємні бази балістичних ракет було описано в докладному дослідженні американського аналітичного центру Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Дослідник CSIS Віктор Ча наголошує, що ці бази є діючими. «Ці бази не заморожено, - говорить Ча. – Робота триває. Всіх турбує, що Трамп прийме невигідну угоду – вони дадуть нам один тестовий майданчик і розберуть декілька інших об'єктів, а натомість отримають мирну угоду, яка формально завершить Корейську війну».

Державний департамент відреагував на це дослідження, наголосивши, що ці об'єкти потрібно розібрати. «Президент Трамп чітко зазначив, що, якщо Голова Кім виконає свої обіцянки, включаючи повну денуклеаризацію та скасування програми балістичних ракет, для Північної Кореї та її народу буде набагато більш яскраве майбутнє», - йдеться в письмовій заяві Держдепу для видання.

Раніше цього місяця Північна Корея виступала з погрозами відновити державну політику, спрямовану на розвиток ядерної програми, якщо США не скасують економічні санкції, накладені на країну.

Міністерство закордонних справ країни заявило, що Північна Корея стикається з тиском з боку США та Південної Кореї, які намагаються відмовити її від ядерної програми.

Північна Корея не погрожувала вийти з поточних ядерних переговорів із Вашингтоном, але натякнула на можливість повернення до розвитку ядерних потужностей.

У цій заяві вперше прозвучала можливість відновлення Північною Кореєю випробування ядерної зброї та подальшого розвитку програми з того часу, як лідер країни Кім Чен Ин підписав нову державну політику, повідомляє NBC News.

Заява Міністерства закордонних справ, видана від імені директора Інституту американських досліджень Міністерства, стверджує, що «поліпшення відносин і санкції не сумісні», повідомляє NBC News.

«Америка вважає, що її постійні «санкції та тиск» призводять до «денуклеаризації». Ми не можемо не сміятися над такою дурною ідеєю», – сказано в ній.

Північна Корея. Парад у лютому 2018 року. Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.