​Рішення КС про незаконне збагачення шкодить подоланню корупції і може негативно вплинути на міжнародну підтримку України

Рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за незаконне збагачення в Кримінальному кодексі ставить під загрозу міжнародну допомогу та підтримку Україні, зокрема від МВФ, заявив голова Комісії з питань безпеки та співпраці в Європі (Гельсінська комісія США) конгресмен США Елсі Гастінґс.


«Я з глибоким розчаруванням дізнався про рішення Конституційного суду України скасувати положення про незаконне збагачення», - йдеться в заяві Гарстінґса у відповідь на запит Української служби «Голосу Америки».

Американський законодавець переконаний, що це рішення шкодить подоланню корупції і може негативно вплинути на міжнародну підтримку України. «Це рішення руйнує важку роботу, що проводиться в Україні, щоб приборкати інституційну корупцію і продовжити процес реформ. Це також ставить під загрозу міжнародну допомогу та підтримку Україні, зокрема, з МВФ», - йдеться в заяві.

Значною поразкою у боротьбі з корупцією в Україні назвали скасування відповідальності за незаконне збагачення також і посли країн Великої сімки в Україні та Світовий банк.

Постанова поставила під загрозу завершення десятків розслідувань та кримінальних переслідувань за незаконне збагачення, підкреслюють посадовці в спільній заяві, розміщеній в соцмережах.

Вони закликали Україну поновити відповідальність за незаконне збагачення і знайти спосіб відновити розслідування.

Дипломати також відзначили, що в міжнародній практиці все більше застосовується кримінальна відповідальність за незаконне збагачення. «Незаконне збагачення – не новий злочин. Ще у 2010 році понад 40 країн криміналізували незаконне збагачення і відтоді багато інших юрисдикцій включили цей злочин до свого кримінального законодавства. Суди в усьому світі визнали, що покарання за незаконне збагачення – це потужний інструмент у боротьбі з корупцією, який водночас зберігає повагу до основних прав людини та конституційних принципів, таких як презумпція невинуватості, гарантія проти примушення до самообвинувачення та правова визначеність», - йдеться в заяві.

Європейський Союз приєднався до заяви, зазначивши, що ЄС є частиною Великої сімки.

Елсі Гастінґс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.