​Байден не думає, що війна в Україні може тривати роками - він не вважає такий сценарій імовірним

Президент США Джо Байден не вважає, що війна України проти росії може затягнутися на роки. Про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Ніїністе 13 липня в рамках зустрічі лідерів країн Північної Європи і США в Гельсінкі. Відповідаючи на запитання журналістів, чи є ймовірність того, що війна в Україні зайшла в глухий кут і може затягнутися на роки, Байден відповів, що не вважає такий сценарій імовірним, повідомляє Голос Америки.

«Я не думаю, що війна може тривати роками з двох причин. По-перше, я не вважаю, що росія могла б вести війну вічно, передусім із огляду на її ресурси та можливості. По-друге, я думаю, що виникнуть обставини, за яких, зрештою, президент путін вирішить, що продовження цієї війни не на користь росії ні в економічному, ні в політичному, ні в якомусь іншому плані. Але я не можу точно передбачити, як це станеться. Я сподіваюся, я очікую, що ви побачите, що Україна досягне значного прогресу у своєму наступі. І це згенерує шлях до переговорів», - сказав Байден.

Також у президента США запитали, чи міг би вступ України до НАТО спонукати президента росії путіна продовжувати війну в Україні або завадити мирним переговорам. Джо Байден відповів, що «по-перше, ніхто не може вступити в НАТО, поки йде війна, де атакують країну НАТО, тому що це гарантує, що ми у війні, ми у третій світовій війні».

«Тож справа не в тому, чи повинні вони приєднуватися чи ні. Йдеться про те, коли вони зможуть приєднатися. І вони вступлять до НАТО. Питання в тому, чи стримає це путіна від продовження війни? Відповідь: путін уже програв війну. У путіна справжня проблема. Як він з неї вибереться, як він діє? Тож ідея про те, який механізм використати. Він міг би закінчити війну завтра, він міг би просто сказати «я виходжу», але те, яка угода буде досягнута в кінцевому підсумку, залежить від путіна та від того, що він вирішить. Проте немає жодної можливості, щоб він виграв війну в Україні. Він уже програв цю війну», - сказав Байден.

Під час спільної прес-конференції з президентом Фінляндії президент США також наголосив, що цього тижня «НАТО офіційно підвищило рівень наших відносин із Україною».

Він нагадав, що члени Альянсу погодилися скасувати План дій щодо членства, який вимагався від України, і «створили шлях до членства для України, оскільки вона продовжує досягати прогресу в необхідних демократичних і безпекових реформах, які вимагаються від кожного члена НАТО».

«Ми також дали чітко зрозуміти президентові Зеленському, що ми не чекаємо прийняття в НАТО, щоб взяти на себе зобов’язання щодо довгострокової безпеки України. Лідери G7 разом виступили з новою спільною декларацією про підтримку України. Декларацією, яку, як я був радий бачити, скандинавські країни одразу підтримали. Вона запустила процес, відкритий для будь-якої країни, для переговорів про двосторонні угоди з Україною в галузі безпеки, поки вона офіційно не стане членом НАТО. Це не лише гарантуватиме, що Україна зможе захищатися сьогодні, але й стримуватиме майбутню агресію за допомогою потужних сил на суші, у повітрі та на морі від їхніх друзів», - сказав Байден.

Джо Байден наголосив, що союзники та партнери США у всьому світі розуміють, що «ця боротьба – це не лише боротьба за майбутнє України, це суверенітет, безпека та сама свобода».

Країни Північної Європи та Сполучені Штати знову однозначно засудили агресивну війну росії проти України. У заяві, виданій в четвер, йдеться, що вони залишаються непохитними у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.