​Про соціологічні дослідження як уподобання

Все більше соціологічні дослідження стають схожими не на дослідження певних соціологічних організацій, а на їхні уподобання. Такі уподобання вже видно неозброєним оком, коли певні соціологічні організації завищують рейтинги одним політикам, політичним партіям і занижують іншим. Різниця у цифрах вже починає просто вражати своєю неприхованістю у заангажованості.


Сьогодні було оприлюднено соціологічне дослідження соціологічної компанії SOCIS, яке проводилось 29 липня-3 серпня з опитуванням 2000 респондентів.

У разі проведення виборів до Верховної Ради п'ять політичних партій долають 5% бар'єр. Перше місце Слуга народу - 18,6%, друге ЄС - 13,7%, третє ОПЗЖ - 11,5%, четверте Батьківщина - 7,6%, п'яте Сила і честь - 5,7%. Такі цифри у цьому дослідженні, хоча не зрозуміло, результати серед всіх опитаних, чи серед тих, хто визначився.

КМІС провів своє дослідження 24 липня - 1 серпня і не тільки результати суттєво відрізняються, але й місця, які посідають політичні партії. Слуга народу на першому місці з 20,2%, на другому місці ОПЗЖ - 18,3%, на третьому місці Батьківщина - 16%, на четвертому ЄС - 14,2%, на п'ятому Сила і честь - 6,3%.

Незмінними залишаються перше та п'яті місця, відповідно за Слугою народу і Силою та честь. От у середині п'ятірки ситуація неоднозначна.

Ще одне дослідження, яке провела група Рейтинг з 23 по 25 липня, дає наступні результати політичним партіям: Слуга народу - 20,9% серед всіх, 24,1% серед тих, хто визначився, ЄС - 12,4% і 14,3%, Батьківщина - 11,1% і 12,8%, ОПЗЖ - 10,8% і 12,.4%, Сила і честь - 3,6% і 4,1%.

У дослідження SOCIS найбільше відрізняється підтримка з іншими дослідженнями у партій Батьківщина та ОПЗЖ. Хоча і Слуга народу має вже менше 20%.

Отже, на мою думку, найкращими соціологічними дослідженнями можуть бути тільки самі вибори, хоча певні тенденції, як негативні, так і позитивні, можна побачити навіть в оприлюднених соціологічних дослідженнях, які вже стали, на жаль, повноцінним маніпулятивним інструментом у політичній боротьбі політиків та політичних партій.

Віталій Бала, facebook.com

Фото radiosvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.