​Корупційний альфа-серіал

«УП» друкує серію викривальних матеріалів, які присвячені невеличкій польській фірмі «Альфа», через яку наше МО на початку вторгнення намагалося закуповувати зброю і боєприпаси.

На цю «Альфу» авансово скидалися мільярди гривень, а вона свої зобов’язання по контрактах виконувала в неповному обсязі і відверто неякісно. Але чиновники МО все одно завалювали цю сумнівну структуру грошима, і зараз вона винна Україні 3,5, млрд грн — шалену суму, на повернення якою шанси відверто мізерні. Але головне, що тоді, в найважчий час війни, ЗСУ не отримували того, що було вкрай потрібно для опору ворогу.

Не бачу підстав не довіряти фактажу, якій викладено «УП». І мова вже не про коштовні курячі яйця і не про пересортицю з літньо-зимовими куртками. Це дійсно удар по обороноздатності України, якій можна порівняти з розмінуванням Чонгару. Як таке могло статися?

Серед чиновників існує поняття «чемоданного настрою». Це коли іде зміна влади, і чиновники передбачають, що з посад їх посунуть. Тому вони службових обов’язків практично не виконують, проте стрімко «пакуються»: беруть будь-які, навіть дуже ризиковані корупційні підряди, отримують і ховають гроші. Бо зміна влади все спише.

Переконаний, щось подібне було і з високопосадовцями МО на початку 2022 року. Вони не вірили у здатність України чинити опір недоімперії і відверто «пакувалися».

Значна кількість цих людей і досі на посадах. Але навряд чи зникло їх схиляння перед агресором і мародерський намір накрастися наостанок, а потім чкурнути кудись за обрій поближче до своїх офшорних рахунків.

Представники влади, більше того, працівники міністерства оборони, які не вірять у нашу перемогу і розраховують на поразку, щоб нею корупційно скористатися — ось головна українська проблема цієї війни. А не затримка з далекобійними ракетами і сучасними літаками.

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.