​Санкції ЄС проти росії

Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти росії. Нові обмеження набудуть чинності після публікації в офіційному журналі, зазначено у пресрелізі Європейської ради. Раніше Австрія наклала вето на пакет санкцій ЄС проти росії, що наразі готується. В обмін на його зняття Відень зажадав, щоб Україна виключила Raiffeisen Bank International зі списку спонсорів війни. Коли Київ це зробив 16 грудня, Австрія дала зелене світло на введення нового пакету санкцій.

Головним нововведенням нового пакету стали обмеження проти російської алмазної промисловості. Це було передбачувано, оскільки раніше було обговорено в ЄС. Тепер з 1 січня вводиться заборона імпорту непромислових алмазів, видобутих, оброблених чи вироблених у рф.

А з 1 березня розпочнуться поетапні обмеження на імпорт російських алмазів, опрацьованих у третіх країнах. Євросоюз також запроваджує обмеження на імпорт із росії виробів із заліза, чавуну, міді та алюмінію, включаючи дріт, фольгу та труби. Введено заборону на деякі хімічні речовини, літієві батареї, термостати та інше. Санкційний пакет передбачає заборону імпорту російського зрідженого пропану з річним перехідним періодом.

У рамках нового санкційного пакету європейські компанії зобов'язані обговорювати в контрактах із партнерами заборону на реекспорт низки товарів подвійного призначення до росії. Також введено зобов'язання для компаній інформувати Єврокомісію про продаж танкерів, які можуть перевозити російську нафту вище за встановлену вартість.

У 12-му пакеті санкцій вводиться заборона громадянам рф контролювати чи обіймати будь-які посади у керівництві організацій, які надають гаманці з криптоактивами, рахункові чи депозитарні послуги росіянам.

Також запроваджується зобов'язання про повідомлення про переказ коштів за межі ЄС будь-якою юридичною особою, заснованою в ЄС, яка перебуває у власності або під контролем громадян росії.

Передбачено виняток із обмежень на імпорт предметів, що стосуються особистого користування. Наприклад, країни ЄС зможуть дозволити ввезення автомобілів із рф громадянами ЄС, якщо вони не призначені для продажу та використовуються виключно в особистих цілях.

Також у ЄС обговорюється можливість вилучення прибутку із заморожених російських активів та передача їх Україні. «Ці доходи не є суверенними активами і не повинні надаватися центральному банку росії відповідно до застосовних правил навіть після скасування заборони на транзакції ЄС», - йдеться у 12-сторінковому тексті зовнішньополітичної служби ЄС (EEAS), датованому 12 грудня.

Крім того, минулого тижня Європейська комісія ухвалила рішення виділити понад 65 мільйонів євро із Фонду надання притулку, міграції та інтеграції (AMIF) для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у розміщенні людей з України.

Болгарія, Чехія, Польща та Румунія тепер можуть використовувати це додаткове фінансування з бюджету ЄС, щоб допомогти бенефіціарам тимчасового захисту переїхати з колективного житла до приватного, надаючи їм фінансову підтримку протягом перехідного періоду, надаючи мовну та професійну підготовку, а також доступ до соціальних та медичних послуг. Агентства держав-членів, організації громадянського суспільства та міжнародні організації можуть розпочати реалізацію своїх проектів вже сьогодні. Фінансування здійснюватиметься відповідно до певних систем моніторингу та контролю фінансової системи ЄС.

Наразі Європейський Союз приймає у себе понад 4,1 мільйона осіб, які користуються тимчасовим захистом, який вперше був введений в дію невдовзі після початку Спеціальної військової операції в Україні, а у вересні цього року додатково продовжено до березня 2025 року. Комісія продовжує вживати заходів для підтримки людей, які залишають Україну, та держав-членів, які їх приймають. Дані відомості, між іншим, допомагають отримувати реальні відомості про чисельність населення, яке залишило Україну та виїхало до країн ЄС.

https://migration-demography-tools.jrc.ec.europa.eu/atlas-migration

Українцям також потрібно звернути увагу на наступні процеси в світі і бути до них готовими (готуватись).

- На початку грудня в США опублікували «Прикінцевий звіт комісії Конгресу про стратегічну позицію США»: «AMERICA’S STRATEGIC POSTURE The Final Report of the Congressional Commission on the Strategic Posture of the United States».

Про що в ньому йдеться: По-перше, і основне, - про Третю Світову війну, називається період її початку: 2027-2035 роки.

Загрози міжнародному Порядку: росія та Китай прагнуть порушити та замінити існуючий міжнародний порядок, що загрожує світовій стабільності та американським інтересам. Наступне десятиліття розглядається як вирішальне.

https://armedservices.house.gov/sites/republicans.armedservices.house.gov/files/Strategic-Posture-Committee-Report-Final.pdf?fbclid=IwAR3YwcGeMw8eEfkMsXwlILf5LRmlyHUFlxt-iDm6VBVUzravgIFa7Rp_ujg_aem_Ad8UfrEpjvoV21flfIArIcSSlPmcRojLY8LUeNNTwMzGonnE_5EXdadCo2ddfT_6xdg

- «У поточній війні і Україна і росія не самостійні, а пішаки у великій шаховій грі» за термінологією Бжезинського.

- Зростає ймовірність нових конфліктів: Ізраїль – Іран; Туреччина - Греція; Вірменія - Азербайджан; Індія - Пакистан. Кожен із них знижуватиме увагу та підтримку Україні. А це значить, що Україні потрібно замислитись над стратегією і тактикою на майбутнє і мати план «В», «С».

-Все більше Україна залежить від західної допомоги та МВФ, а держборг країни ближче до річного обсягу створюваного ВВП. Сподіваюсь, вистачить розуму у наших високих чиновниківскористатись шансом списати 50% державного боргу і реструктуризувати те, що залишиться на вигідних умовах.

Негайно створити умови для зниження податкового та адміністративного навантаження та стимули для інвестицій у країну.

Манана АБАШИДЗЕ, Конфлікти і закони

Фото insightnews.media



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.