Кличко вимагає від Генпрокурора розслідувати факти перешкоджання діяльності нардепа Капліна

klichko genprokuror

 
Лідер«УДАРу» Віталій Кличко звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою розслідувати факти перешкоджання діяльності народного депутата Сергія Капліна. «Прошу взяти на особистий контроль та забезпечити здійснення досудового розслідування фактів перешкоджання діяльності народного депутата С. Капліна, а також перевищення влади та службових повноважень прем’єр-міністром М. Азаровим, за результатами якого вжити відповідних заходів реагування», - йдеться у зверненні лідера «УДАРу».


Віталій Кличко наголосив, що Каплін мав намір від імені громадян України та фракції «УДАР» надати на засіданні уряду конструктивні пропозиції щодо боротьби із наслідками стихії, а також звернутися до прем’єра Азарова з пропозицією ініціювати перед Президентом звільнення окремих керівників міністерств, голів місцевих держадміністрацій, керівників центральних органів виконавчої влади, які повинні нести відповідальність за свою нездатність забезпечити нормальну життєдіяльність деяких регіонів України під час снігопадів.

«Натомість, прем’єр-міністр Азаров, віддавши незаконну вказівку силовими методами видалити народного депутата Капліна із зали засідань кабміну, фактично позбавив його законної можливості взяти участь у засіданні уряду, чим вчинив протиправні дії із перевищенням влади та службових повноважень та перешкодив законній діяльності народного депутата», - наголошує лідер «УДАРу».

Кличко підкреслив, що відповідно до регламенту кабміну, у засіданні уряду можуть брати участь, зокрема, народні депутати України. А згідно із законом «Про статус народного депутата України» ніхто не має права обмежувати його повноваження, крім випадків, передбачених Конституцією, цим та іншими законами України.

Крім того, лідер «УДАРу» вимагає провести перевірку правомірності дій та бездіяльності щодо ліквідації наслідків стихії з боку керівництва міністерства інфраструктури, міністерства внутрішніх справ, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної автомобільної інспекції, Укравтодору, Укрзалізниці, голів відповідних облдержадміністрацій та голови КМДА.

«Починаючи із середини березня 2013 року на території України були складні (але прогнозовані) погодні умови: аномальна кількість опадів, сильні вітри, хуртовини. Як наслідок, стихія спричинила збої у роботі громадського транспорту, перебої у постачанні продуктів харчування, люди стали «заручниками» негоди. Разом з тим, негода, хоч про неї і було відомо завчасно, виявила абсолютну неготовність органів виконавчої влади ефективно протидіяти стихії, а відтак постають сумніви у здатності керівників відповідних органів виконавчої влади вживати належних заходів щодо попередження та ліквідації наслідків негоди, зокрема, прогнозованих на даний час, повеней і підтоплень», - йдеться у зверненні.

Кличко вимагає від Пшонки вжити заходів прокурорського реагування щодо усунення порушень Конституції та законів України, а також захисту конституційних прав і законних інтересів громадян України, повідомляє прес-служба політичної партії «УДАР Віталія Кличка».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.