НМПУ заявляє, що керченська влада комплексно знищує ТРК «Бриз»

kerch briz

 
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) заявляє, що у місті Керч Кримської автономії міська влада комплексно знищує незалежну телерадіокомпанію «Бриз» і сайт «Kerch.FM». Міське чиновництво саме здійснює тиск на ТРК. А також використовує для цього міліцію, котра, як це часто трапляється останнім часом, не захищає закон, а відстоює інтереси влади. Таким чином є загроза знищення незалежного мовника, обмеження свободи слова у місті та в автономії в цілому, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НМПУ.


Заступник міського голови Святослав Брусаков прислав до ТРК листа з вимогою звільнити ділянку землі на вулиці Чернишевського, 47-а. Саме на цій ділянці розташована ретрансляційна вежа, з якої здійснюється мовлення 10 провідних радіостанцій України на території Керчі.

Це рішення носить свавільний характер, оскільки ТРК «Бриз» має угоду з міськрадою, яку недавно продовжено на п’ять років. Медіа-профспілка підтримує позицію ТРК «Бриз», яка вважає, що зупинка діяльності вежі становить небезпеку для мешканців Керчі, оскільки, згідно з наказом міської влади, у час надзвичайних ситуацій населення повідомляється про небезпеку через FM-станції з допомогою вежі ТРК «Бриз». НМПУ вважає, що, відстоюючи свої корисливі інтереси, міська влада наплювала на безпеку мешканців міста.

Крім того, міська міліція, за заявою представника міської влади, відкрила абсурдне кримінальне провадження щодо сайту «Kerch.FM», який є підрозділом ТРК «Бриз». На сайті у коментарях під однією з публікацій нібито висловлювалися погрози на адресу міського голови, однак не наводиться прикладу жодного такого твердження. Автор листа вимагає від редакції надати координати всіх коментаторів.

Така вимога є порушенням чинного законодавства. Адже згідно з частиною 3 статті 25 Закону України «Про інформацію», «журналіст має право не розкривати джерело інформації або інформацію, яка дозволяє встановити джерела інформації, крім випадків, коли його зобов'язано до цього рішенням суду на основі закону». Отож, вимоги розкрити джерело інформації прямо суперечить згаданій статті.

Крім того, вимога від журналістів розкривати джерела інформації є надмірною і суперечить порушенням статті 10 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, яка гарантує право на свободу висловлювання.

Складається враження, що влада Керчі боїться не лише журналістів, але і громадян загалом. Вона відгородилася від них турнікетом. Вчора у виконкомі Керченської міської ради був незаконно затриманий і незаконно утримувався приблизно протягом години член Незалежної медіа-профспілки України Микола Іващенко, який прагнув узяти коментар у міського голови з приводу тиску на ТРК «Бриз». Таким чином по відношенню до журналіста було порушено 171 статтю Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».



Медіа-профспілка вимагає від влади Керчі і особисто від міського голови Олега Осадчого відмовитися від політики, яка через відстоювання корисливих інтересів влади веде до знищення незалежного мовника і обмеження свободи слова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.