Через втечу Шепелєва прокуратура ініціювала відсторонення від посади керівника Державної пенітенціарної служби України

prok riev new

 
Слідчим відділом прокуратури міста Києва розслідується кримінальне провадження за фактом втечі з-під варти підозрюваного у вчиненні особливо тяжких злочинів екс-народного депутата України Олександра Шепелєва. Про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев, передають «Конфлікти і закони».


Зокрема, він зазначив, що ініційовано проведення службового розслідування стосовно голови Державної пенітенціарної служби України, керівника цієї ж установи у місті Києві та Київській області, а також керівників Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги з вимогою вирішити питання про відсторонення цих осіб від займаних посад на час проведення перевірки.

«Державна пенітенціарна служба знаходиться в структурі Міністерства юстиції. Це питання має вирішити Міністр юстиції. І тому вже сьогодні я через Генеральну прокуратуру відправив відповідний лист», - заявив Юлдашев.

Він також повідомив, що підготовлено підозру за фактом службової недбалості начальнику Київського СІЗО.

«Особисто я переконаний, що без участі начальника слідчого ізолятора така втеча була б неможлива. Сама втеча мала місце о 5 годині ранку, але лише о 10.00 посадові особи пенітенціарної служби повідомили правоохоронні органи про втечу. Не зрозуміло, що вони робили ці п’ять годин і на що вони сподівались. Схоже, давали можливість підозрюваному якомога далі відійти», - висловив припущення прокурор.

С. Юлдашев також повідомив, що в рамках розслідування старшому конвою, який здійснював охорону підозрюваного у Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги, винесено повідомлення про підозру та оголошено у розшук. Ще двох працівників конвойного полку затримано.

«Вони кажуть, що нічого не знають. Хтось задрімав, хтось не простежив. Мовляв, знаходились в іншій кімнаті. Ось така у них позиція», - проінформував начальник слідчого відділу прокуратури міста Києва Віталій Бровко.

Наразі відомості про вчинення службовими особами конвойного полку Київського СІЗО кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ч. 2. ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, 6 липня підозрюваний О.Шепелєв, щодо якого судом було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, втік з Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, де перебував під охороною співробітників конвойного полку Київського СІЗО.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.