​Допит Порошенка у справі Майдану мав відбутися ще 2014 року, - Голомша

Той факт, що президент України Петро Порошенко не з’явився на допит до ГПУ, «є демонстрацією правового нігілізму». Як гарант конституційних прав, він має бути прикладом законослухняності та дотримання законності в країні. Про це заявив перший заступник Генерального прокурора України (2014 рік) Микола Голомша в ефірі НАШ.МАКСІ-ТВ.


На його думку, якщо глава держави у цей час був задіяний у інших заходах, то служба протоколу адміністрації президента могла б зв’язатися зі слідчими, та перенести «цю процедуру» на інший час, - передає Резонанс.

- У правовій державі неприпустимо, коли президенту України, якщо вірити словам Горбатюка, надсилають кілька запитів, аби він прийшов і підписав протокол, а він це ігнорує. Це також «двійка» і пану Горбатюку та його команді, - переконаний заслужений юрист України.

Голомша розповів, що коли він був заступником Генпрокурора України та курував розслідування отруєння Віктора Ющенка, Президент України декілька разів з’являвся у прокуратурі. «Там його допитували, і там же він підписував документи», - нагадав екс-прокурор.

- А до того там була така ж команда людей, які усього боялися. Навіть говорити у голос. І стояли за ширмою, - зауважив екс-заступник очільника ГПУ. - Наголошую, що така ситуація кидає тінь і на організаторів розслідування. Що вони нездатні, не розуміють того і не мають авторитету, щоб виконати звичайну процедуру. У мене питання, а якщо Порошенко підпише протокол - що з того зміниться? Відразу розкриють злочин чи посипляться зірки та успіхи в роботі?! Мені видається, що тут більше піару.

На думку державного радника юстиції другого класу, «дуже погано, коли прокурорські працівники стають політиками. І починають власну гру, аби підняти свій рейтинг чи зробити кар’єру».

Демонстрація геройства щодо «президента, який відходить» - не додає ані слави, ані авторитету, - зауважив голова політичної партії «Патріот».

Також Голомша упевнений, що допит Порошенка у справі Майдану мав відбутися не 2016 року, а ще 2014-ого. «І тоді ж мали б бути підписані усі документи», - додав почесний працівник прокуратури.

Відомий правник дав декілька порад команді слідчих, у яких, на його думку, «не вистачає досвіду».

- Якщо немає відповіді на усне звернення, то треба було письмово звернутися до Головного департаменту Державного Протоколу АПУ, за підписом генпрокурора Юрія Луценка, і отримати відповідь. Якщо такого не було зроблено - то це недопрацювання, насамперед, того, хто це організовує. Не бачу жодних труднощів у підписанні того документу, - заявив Голомша.

Ситуацію, що склалась, він назвав взаємною безвідповідальністю. «Це засвідчує ставлення до справи як зі сторони чинного Президента, так і з боку керівництва Генпрокуратури. На жаль. Ось так вони хочуть це розслідувати! На словах усі переживають та вболівають, а на ділі, як Ви бачите, відмахуються та демонструють, що для них це далеко не пріоритет», - твердить Голомша.

Микола Голомша. Фото resonance.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.