​СБУ запобігла витоку оборонної інформації через даркнет і затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки нейтралізувала більше 1 тисячі хакерських атак та кіберінцидентів, організованих окупантами проти ІТ-систем стратегічно важливих об’єктів України. Крім того, заблоковано майже півтори тисячі російських інтернет-ресурсів, які ворог використовував для проведення інформаційних диверсій і поширення кремлівської пропаганди, повідомляє прес-центр СБ України.


Серед останніх спецоперацій - у Києві кіберфахівці СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке збувало дані щодо оборонних підприємств і спеціалізованих установ сфери зв’язку та захисту інформації. Отримані відомості вони продавали через анонімну інтернет-платформу даркнет.

До складу злочинної групи входив працівник Державної податкової служби, який мав доступ до закритих баз даних українських підприємств.

Свої «послуги» пропонували на тематичних форумах анонімної мережі за різні суми криптовалюти.

У Києві:

виявлено та нейтралізовано російську агентуру, яка розвідувала оборонні позиції ЗСУ і Тероборони, а також передавала агресору інформацію щодо суспільно-політичної обстановки (в т.ч. проукраїнських діячів культури, медіа тощо) в столиці та в області.

Для обміну розвідданими та їх передачі кураторам з москви використовували месенджери.

Діяльність ворожих агентів координувала директорка однієї з київських шкіл. В разі захоплення столиці загарбники обіцяли їй посаду «міністра освіти» у лавах окупаційної адміністрації.

Утім, співробітники СБУ викрили агентурну групу і затримали її координатора.

Наразі матеріали провадження скеровано до суду. Зрадниці загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

У Донецькій області:

затримано коригувальника ракетних обстрілів. Зловмисник збирав координати переміщення техніки і дислокації підрозділів ЗСУ в районі Бахмуту.

Встановлено, що затриманим є рецидивіст, який тричі був засуджений за вчинення тяжких злочинів. Отримані геолокації він планував передати через месенджер на акаунт, зареєстрований на російський номер мобільного зв’язку.

Правоохоронці затримали його під час спроби фото- та відеозйомки одного з українських військових об’єктів.

Також за матеріалами СБУ повідомлено про підозру одному з пропагандистів терористичної організації «днр». Зрадник публічно підтримував повномасштабне вторгнення рф і просував ідеї так званої «русифікації Донбасу».

Для поширення кремлівської пропаганди блогер створив канали на Youtube і в Тelegram. Наразі тривають комплексні заходи для їх блокування і притягнення зловмисника до відповідальності.

У Вінницькій області:

нейтралізовано два злочинних угруповання, які організували нелегальне переправлення за кордон українців призовного віку.

Свої «послуги» зловмисники оцінювали від 3 до 8 тис. дол з клієнта. За ці суми вони «гарантували» переміщення через держкордон поза встановленими пунктами пропуску.

Одним з організаторів схеми виявився працівник Вінницької митниці.

Служба безпеки продовжує системну роботу щодо викриття всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.