​Прокурор прийшов до суду п’яним

Сьогодні, 22 грудня 2016 року, до Святошинського районного суду міста Києва в судове засідання з’явився п’яний прокурор. Це сталося в резонансній справі відносно євромайданівців Вячеслава Шовкалюка та Олега Білика у присутності громади та журналістів, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-служба Інформаційної агенції УІС.


Ще перед командою «Встати - суд іде!» журналіст Ігор Рудич звернувся до секретаря з проханням пояснити, чи дійсно може відбутися судове засідання з огляду на те, що прокурор вочевидь перебуває в стані сп’яніння. Адже присутні відчували різкий запах алкоголю і хмільний стан прокурора.

Полеміка припинилася, коли до зали зайшла колегія суддів під головуванням судді Ясельського А.М. Щойно розпочавшись, судове засідання було перенесене на 17 січня наступного – 2017 року.

Прикметно, що прокурор підготував, але не подав до суду письмове клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу Олега Білика, який лежить у стаціонарі лікарні. Таке клопотання згідно з чинним законодавством надається лише слідчому судді на досудовому розслідуванні та не може розглядатися під час судового провадження, а отже сама ідея подати таке клопотання на цій стадії пояснюється хіба що сп’янілим станом прокурора.

Але по справжньому скористався невпевненим станом прокурора інший учасник процесу – головуючий суддя Ясельський А.М., запропонувавши йому вчинити непередбачену на цій стадії провадження процесуальну дію – вручити обвинувальний акт підозрюваному Шовкалюку В.С. Прокурор Ісак В.М., якщо би був тверезим, мав би усвідомити, що навіть спроба вчинити таку процесуальну дію автоматично означає визнання того факту, що обвинувальний акт до цього дня не вручався у встановленому законом порядку.

Однак прокурор Ісак В.М. не встиг навіть здивуватися і автоматично витяг екземпляр акту з додатками, продемонстрував його громаді, після чого забрав його з собою, мабуть, нарешті усвідомивши всю глибину знущання над ним з боку головуючого судді.

По завершенні судового засідання журналіст Ігор Рудич звернувся вже до колегії суддів, заявивши, що в поведінці прокурора вбачається неповага до суду. При цих словах прокурор буквально втік із зали суду, навіть не розписавшись в документі про дату наступного судового засідання.

Адвокат Гарда А.О. від коментарів відмовився, зауваживши, що підтвердити чи спростувати факт сп’яніння може лише офіційний медичний огляд лікарем-наркологом і він дуже сумнівається, що прокурор погодиться на таку процедуру.

У свою чергу, журналіст викликав патруль поліції м. Києва і повідомив про адміністративне правопорушення. Реакція служителів закону наразі не відома, хоча вони повинні були опитати працівників суду і запропонувати прокурору пройти медичний огляд.

Сторона захисту повідомила журналістів, що вони обурені не поведінкою прокурора, а провокацією головуючого судді, який скористався його нетверезим станом і спровокував на явно незаконні дії.



Нагадаємо, що 22 грудня 2016 року відбулося судове слухання у справі волонтерів-євромайданівців Вячеслава Шовкалюка та Олега Білика, яких судять за вигадане вбивство агента кремля, якого, ймовірно, прибрали спецслужби рф після його демаскування.

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.