​ОАСК дав роз’яснення щодо строків розгляду заяви про забезпечення позову, поданого Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем

Наразі у ЗМІ шириться коментар про строки ухвалення Окружним адміністративним судом міста Києва рішення щодо заяви про забезпечення адміністративного позову, яка подана Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо зупинення дії Припису НАЗК щодо нього. Враховуючи некоректні висловлювання та звинувачення, які розміщені на сайті певного Нацагенства, вважаємо за необхідне ознайомити певних посадових осіб з статтями Кодексу адміністративного судочинства України, пише прес-служба суду.


По-перше, у заяві очільника мова йде про якісь нібито «безпрецедентні» строки розгляду ОАСК заяви про забезпечення позову. Згідно з частиною 1 статті 154 КАСУ «заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа або до якого має бути поданий позов, НЕ ПІЗНІШЕ ДВОХ ДНІВ з дня її надходження, без повідомлення учасників справи». Заява про забезпечення позову зареєстрована судом 17 червня, тому про які надумані «безпрецедентні» строки йде мова – невідомо. Радимо ознайомитись з КАСУ. Нагадуємо, стаття 154.

По-друге, очільник Нацагенства, даючи оцінку рішенню ОАСК, посилається на позиції постанови пленуму неіснуючого вже суду. Зазначимо, що такі роз’яснення надавались ще у 2008 році й після їх прийняття чинне процесуальне законодавство неодноразово змінювалось. Окрім того, автор також помилився, можливо навмисно, з можливістю застосування його положень. Дана постанова не надавала роз’яснень саме в цій категорії справ, а згадана фраза, що дійсно міститься в абзаці постанови, згадується виключно щодо рішень уповноваженого органу про звільнення особи.

Тому, як то кажуть, читайте КАСУ і не послуговуйтесь архаїчними постановами.

Фото oask.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.