​Запроваджено нову процедуру фіксації судового засідання

Відтепер відсутня потреба у використанні оптичних дисків для збереження запису. Фіксація судового засідання здійснюватиметься підсистемою відео-конференц-зв’язку, а самі записи судового засідання зберігатимуться в централізованому сховищі даних.


Щорічна економія на витратах судів з придбання дисків становитиме мінімум 20 млн грн., оскільки вартість збереження одиниці об’єму даних на жорстких дисках дешевша, ніж на оптичних носіях інформації.

До того ж, переважна більшість матеріалів судових справ є не довготривалого зберігання, що дозволятиме кожні 3-5 років видаляти записи судових засідань за матеріалами справ, які підлягають знищенню. Повторне використання носіїв інформації кожні 3-5 років також додатково економитиме від 60 до 100 млн грн. з відповідною періодичністю.

Фіксація судового засідання здійснюватиметься підсистемою відео-конференц-зв’язку не лише для засідань, які відбуваються в режимі відео-конференції, а й для тих, які відбуваються у звичному режимі, у приміщенні суду. Відповідний функціонал відео-конференції з одним учасником (залом судового засідання) реалізовано адміністратором підсистеми (Центром судових сервісів Андрій Слюсаренко) та вже опробовано судами.

Записи судового засідання, які зберігатимуться в централізованих сховищах даних, будуть доступні за веб-посиланням у суді. Для учасників судового процесу відповідне посилання стане активним після сплати судового збору, що дозволить ознайомлюватися із записом судового засідання дистанційно.

З’являється технічна можливість дистанційної роботи секретаря судового засідання (поза межами приміщення суду) для фіксації судового засідання, яке проходить у суді.

Надійність збереження інформації на жорстких дисках на порядок вище, ніж на оптичних, які легко піддаються фізичному пошкодженню, що несе високі загрози втрати записів судового засідання.

У виключних випадках (відсутність інтернет-зв’язку чи наявність інших причин, що перешкоджають застосуванню підсистеми відео-конференц-зв’язку) новий порядок фіксування передбачає можливість використання наявного в суді локального програмного забезпечення (на оптичних носіях).

Інструкцію по застосування нової процедури фіксування судового засідання затверджено наказом ДСА України від 06.06.2022, номер 156.

Sergey Chornutskiy, facebook.com

Фото facebook.com/sergey.chornutskiy



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.