Вищий спецсуд не квапиться з розглядом заяви Юлії Тимошенко про скасування вироку

spetssud timoshenko

 

Захист екс-прем'єр-міністра України вимагає від Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ негайно передати до Верховного суду заяву Юлії Тимошенко про перегляд та скасування так званого «газового» вироку на підставі рішення Європейського суду з прав людини від 30 квітня 2013 року. Про це інформує персональний сайт Юлії Тимошенко, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Захист Юлії Тимошенко звертається до суддів Вищого спеціалізованого суду України з проханням згадати, що вони судді, від рішення яких залежить здоров'я та життя людини, які повинні неухильно дотримуватись закону та негайно передати справу до Верховного суду України, як цього вимагає Кримінальний процесуальний кодекс», - йдеться у заяві захисників Юлії Тимошенко.

Захист екс-прем'єр-міністра України вкотре звернув увагу на те, що 30 липня цього року рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко набуло статус остаточного, а 1 серпня, згідно зі встановленою національним законодавством процедурою, Юлія Тимошенко через Вищий спеціалізований суд звернулася до Верховного суду України з заявою про перегляд та скасування незаконного вироку у так званій «газовій» справі.

«Вищий спеціалізований суд, згідно з чинним законодавством, мав впродовж 15 днів передати заяву Юлії Тимошенко до Верховного суду України. Проте, за замовленням Банкової, суд почав здійснювати маніпуляції з цією заявою з метою не допустити перегляду замовної «газової» справи. Для цього були «знайдені недоліки». Таким, начебто «недоліком», стало припущення Вищого спецсуду про те, що рішення Євросуду начебто не набуло статусу остаточного - і це незважаючи на багаточисельні офіційні заяви Міністерства юстиції та уряду України!», - наголошує захист Юлії Тимошенко.

Не зважаючи на абсурдність цього рішення Вищого спеціалізованого суду, захист Юлії Тимошенко ще 9 серпня спрямував в цей суд відповідний підтверджуючий лист Європейського суду. «Таким чином, ще 9 серпня цього року захист Юлії Тимошенко усунув усі надумані так звані «недоліки», а це означає, що згідно з процедурою, визначеною законодавством, Вищий спеціалізований суд в обов'язковому порядку повинен був передати скаргу Юлії Тимошенко до Верховного суду України не пізніше 19 серпня», - пояснюють захисники.

«Однак, всупереч законам, станом на сьогодні це не зроблено. Напередодні захисник Юлії Тимошенко отримав лист за підписом клерка з Вищого спецсуду (навіть не судді, як цього вимагає закон!) про те, що заява Юлії Тимошенко все ще знаходиться «на вивченні». Окрім цього, захист Юлії Тимошенко не отримав жодної офіційної відповіді на щоденні запити щодо дати передачі скарги до Верховного суду України. Нам зрозуміла спроба Вищого спецсуду сказати, що Юлія Тимошенко до цього часу так і не усунула так звані «недоліки», тому захист Юлії Тимошенко наголошує, що все це є абсурдом та неправдою, а кінцева мета таких дій - дотягнути до останньої хвилини та відмовити у передачі скарги Юлії Тимошенко до Верховного суду України за надуманими та неправдивими підставами», - заявляє захист Юлії Тимошенко.

Захисники екс-прем'єр-міністра переконані, що такі маніпуляції з заявою Юлії Тимошенко та підтверджуючим листом Європейського суду з прав людини вчергове демонструють відсутність в Україні незалежного правосуддя в політично мотивованих справах, а також підтверджують повну залежність Вищого спецсуду від чинного режиму.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.