Біло-блакитний «Час смертохристів» настав?

«Я щиро шкодую про те, що не зміг в свій час прибрати до рук  приміщення бухгалтерії книгарні «Сяйво», - якось обмовився син Юрія Щербака.
 
 Фото Олени Лазуткіної
 
Минуло рівно два тижні з дня засідання круглого столу: «Перспективи розвитку книготорговельної інфраструктури Києва», ініційованого бюро журналістських розслідувань "Свідомо" та підтриманого комісією з питань культури та духовності, під час роботи якого провідні фахівці книготорговельного бізнесу України оцінили перші кроки діяльності багатостраждальної книгарні «Сяйво», нещодавно перезавантаженої головою КМДА Олександром Поповим, та сформували перелік порад для нового керівництва книгарні, що майже не працює. Не забарилася з моменту відкриття й «відповідь Чемберлену», себто голови Опікунської ради Юрія Щербака (77 років). Талановитий літератор, письменницький портфель якого нараховує вже 2 потужних (!) проекти, один з яких свіжовидрукуваний сміхотворним тиражем у видавництві «Ярославів Вал», шизофренічний твір з дивакуватою назвою «Час смертохристів», на днях дав розгорнуте інтерв’ю з приводу активної діяльності Опікунської ради «Сяйва», заточеної під Попова газеті «Вечірній Київ». Пан Щербак розповів про безмежну турботу за книгарню й грандіозні плани щодо поновлення її діяльності та підняття рівня іміджу книгарні «Сяйво» (у новій версії – «Сяйво книгарні»), зіпсованого попередньою командою працівників.
 
Усе було б добре, якби ця Рада опікунів функціонувала насправді на благо книгарні «Сяйво» та прислухалася до пропозицій провідних фахівців книжкового бізнесу України. Але Юрій Щербак ніякої Ради не збирав і збирати не планує, про що нам повідомив у телефонному режимі один з його колег з опікунської діяльності Іван Малкович: «Не знаю я, коли й яка рада буде, ніяких пропозицій від видавців я не бачив, та ніяких планів чи то концепцій ми не складали…» Правда, у своєму інтерв’ю Юрій Щербак у складі Опікунської ради згадує ще одне імените письменницьке ім’я – Андрія Куркова. Але, панове, ще місяць тому відомий письменник публічно спростував свою участь у «пенсіонерському балагані» й не забажав прикривати своїм ім’ям рейдерські оборудки Олександра Попова.
 
Навіщо ж пафос та образливі випади в бік колишнього колективу книгарні, про який Юрій Щербак відгукувався непривітно, на межі зневаги: «Вражає абсолютна байдужість цих людей до літератури, до поезії та просто до своєї роботи. Зрозуміло, що книгарня вмирає, – ще трохи, і в цьому приміщенні відкриється черговий паб або пункт обміну валюти»…
 
Будучи мешканцем незаконно побудованого пентхаусу на даху будинку, розташованого по вул. Червоноармійській, 6, у якому й розташована книгарня «Сяйво», Юрій Щербак давно й добре знайомий з його колективом, костяк якого, до речі, до сьогодні щиро відданий улюбленій справі та продовжує в різний спосіб виборювати справедливе повернення на своє робоче місце. Зі слів заступниці директора ТОВ «Книгарня «Сяйво» Алли Решетнікової (59 роки) : «Пан Щербак був частим відвідувачем «Сяйва» ще й у радянські часи, заходив до нас по дефіцитні книги, правда, останніх десять років він та його родина активно претендувала на приміщення бухгалтерії книгарні та намагалася зафіксувати свої права в БТІ , мабуть, саме це бажання й підштовхнуло його очолити міфічну Опікунську раду». Виходить, тепер у пана Щербака немає іншого виходу, як публічно прикривати рейдерські оборудки голови КМДА Олександра Попова щодо дерибану приміщень книгарні.
 
Врешті родина Щербаків таки отримала довгоочікуваний шматок пирога - частину приміщення книгарні «Сяйво», а дата «заселення нових мешканців» співпадає з датою створення Опікунської ради.
 
Тож невідомо, на які ще преференції від своїх біло-блакитних покровителів розраховує «відомий український письменник» Юрій Щербак і які ще культурні об’єкти столиці будуть злиті завдяки його «іменитому даху». Але відомо, що книгарня «Сяйво», відібрана у його колишнього професійного колективу, продовжує простоювати, книжок не закуповує, друкарську диво-машину, придбану за гроші киян, її постачальнику Xeroxу не повертає.
 
Віктор ТАРАНОВ


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.