У Києві відбулася презентація документального фільму «Кличко»

Фото Klitschko Brothers Foundation

 
12 березня столичним журналістам і публіці презентували стрічку німецьких документалістів «Кличко». Після закінчення сеансу головні герої картини – Віталій та Володимир, а також її творці – режисер Себастьян Денхардт та продюсер Леопольд Хеш розповіли про те, як протягом двох років реалізовували задум фільму.

За словами Володимира Кличка, прем’єра стрічки відбулася торік на кінофестивалі в Нью-Йорку, і показовим було те, що під час сеансу всі уважно дивилися картину. «Ніхто не виходив, не розмовляв по телефону, значить, глядачам було цікаво. Нам складно об’єктивно оцінити фільм, адже ми – одні з його героїв, але ми готові до критики. І навіть якщо вона буде, сподіваюся, ви отримали задоволення від перегляду», – сказав Володимир.

Кличко-старший додав, що прем’єрою фільму на великих екранах України вони з братом прагнуть повернути на кіноекрани документальне кіно. «Раніше була така традиція, і документальні стрічки дивилися з не меншою цікавістю, аніж комедії чи детективи. До того ж, у картині, яку ми сьогодні представляємо, є елементи комедії, драми, «екшену» і навіть фільму жахів. Документальне кіно може бути цікавим сучасному глядачу, і судячи з того, що квитки на сеанси як в Києві, так і в інших містах України майже розкуплені – українці до повернення документальних фільмів готові», – зазначив Віталій Кличко.

За словами братів, у фільмі немає жодної постановочної сцени. «Ми «граємо» самі себе, без жодних сцен і дублів. Уявіть собі, що під час бою оператор зніматиме біля рингу і скаже «почекайте, щось не вийшло, давайте запишемо ще один дубль, ще раунд». Це неможливо!» – наголосив Віталій. При цьому він додав, що у процес виробництва вони з Володимиром не втручалися – картина є втіленням задуму режисера Себастьяна Денхардта.

Німецькому режисеру-документалісту Денхардту вдалося знайти унікальні архівні зйомки, про існування яких не здогадувалися навіть самі брати. У фільмі можна побачити рідкісні кадри домашнього відео, зйомки боксерських поєдинків, інтерв’ю з батьками чемпіонів, а також коментарі колишніх супротивників Кличків. За словами режисера, знімальна група працювала понад два роки, фіксуючи найважливіші моменти життя відомих українців: «Звісно, багато що з відзнятого матеріалу не потрапило у 110 хвилин фільму. Але все одно картина вийшла різноплановою та цікавою для всіх. Ми навмисне не ставили крапку перед фінальними титрами, бо переконані – далі обов’язково буде. Адже у кар’єрі братів попереду багато важливих та цікавих моментів».

Щодо перспектив кінокар’єри, то обидва Клички відкидають думки про акторське майбутнє. За словами Володимира, йому сьогодні й так доводиться грати важливу роль – чемпіона світу з боксу: «До завершення спортивної кар’єри ще треба дожити, тож про акторство не думаю». Віталій же зазначив: якщо в когось і складається враження, що Кличко увесь час зайнятий спортом або акторствує, це не так. «Вже зовсім скоро 100% мого часу займатиме політична діяльність. Тому зараз я вдячний нашим командам – як партії, так і Фонду, які дозволяють відволікатися на бокс та брати участь у таких цікавих документальних проектах», – додав Віталій Кличко.

Нагадаємо, що в українському прокаті фільм «Кличко» стартує 15 березня. Презентації фільму за участі братів Кличків відбудуться в Києві, Одесі, Дніпропетровську і Тернополі, повідомляє прес-служба Klitschko Brothers Foundation.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.