​Суспільство проти свободи слова «по-новому» від влади

Активні представники громади вкотре спробували донести до влади, що укази президента «Про Загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи з їх нейтралізації» та «Про Доктрину інформаційної безпеки України» порушують права людини та свободу слова. Також владі дали зрозуміти, що суспільство вже вирахувало, що нинішня влада впроваджує в українське законодавство закони від 16 січня 2014, розпорошуючи їхні норми по різних законопроектах.


У прес-конференції, що відбулась четвертого квітня 2017 року, взяли участь: Іван Пєтухов, голова Правління Національної Асамблеї України; Віктор Шишкін, кандидат юридичних наук, народний депутат України І, ІІ, ІІІ скликань, екс-суддя Конституційного Суду України (2006 — 2015 років); Олександр Федієнко, голова Правління Інтернет Асоціації України; Вадим Кожевніков, голова ГО «Організація збору, розподілу та колективного управління суміжними правами в Україні»; Олег Гусєв, виконавчий директор Комісії з питань науки та інформаційних технологій; Оксана Котомкіна, координатор проекту online журналу конфліктних правових ситуацій «Конфлікти і закони».

Під час прес-конференції були обговорені не лише питання тиску влади на свободу слова, а і констатували, що суспільство вже усвідомлює, що наразі виникла необхідність обмежити апетити влади на диктат, адже на сьогоднішній день у ВР знаходяться 24 (двадцять чотири) законопроекти, які тим чи іншим чином обмежують право на свободу слова.

Також на прес-конференції було озвучено відкрите звернення до громадян України, закордонних українців, громадських та міжнародних організацій, народних депутатів України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді, депутати яких створюють злочині законопроекти:

Відкрите звернення

до громадян України, закордонних українців, громадських та міжнародних організацій, народних депутатів України, голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді, депутати яких створюють злочині законопроекти

Третій рік у стінах Парламенту перебувають народні обранці, які потрапили туди на хвилі Майдану.

Третій рік країна перебуває в стані руйнації.

За підсумками 2016 року, становище з Конституційними правами та свободами громадян в України стало гірше, ніж за попередній режим януковича.

Нездатність української влади покарати корупціонерів високого рівня підірвало підтримку влади і позначилося на перебігу реформ у багатьох секторах, зокрема у сфері громадянських свобод.

Негативний наслідок для свободи преси мали політичний тиск і напади на журналістів, блокування контенту інформації політичного та соціального спрямування, а також арешти блогерів та інших користувачів Інтернету, що суттєво погіршило українські рейтинги свободи в Інтернеті.

У державі залишаються намагання однієї особи, а саме Петра Порошенко, як і попередніх президентів, узурпувати владу.

Парламент перестав бути самостійною гілкою влади і повністю припинив свою контрольну функцію. Чим фактично створив умови для безкарного порушення прав і свобод громадян та всього українського народу.

Законодавчими ініціативами нав’язується запровадження норм та положень «злочинних законів» від 16 січня 2014року, які несуть найбільшу загрозу свободам в Україні, уможливлює в Україні встановлення диктаторського режиму.

Проаналізувавши запропоновані зміни діючого законодавства, ми вбачаємо повернення ініціатив януковича, які містилися у «злочинних законах» від 16 січня 2014 року, а внесення змін в КК та КПК у жовтні 2014 року тотожних ініціативам януковича за правління Порошенко є підтвердженням цього.

Позасудове блокування інтернет ресурсів і вилучення телекомунікаційного обладнання та серверів без належного обґрунтування слідчими правоохоронних органів, встановлення тотального контролю за власниками сайтів та користувачами соціальних мереж і блогерами, встановлення кримінальної відповідальності громадян за критику влади, закриття інформації від суспільства, яка може вплинути зокрема на стан здоров’я та безпеку людей, умови життя людей - ось ВАМ ініціативи сил, які сьогодні у Парламенті позиціонують себе як народні і демократичні.

Вимагаємо:

відкликати усі проекти законодавчих актів, які попирають права та свободи громадян та запроваджують норми та положення злочинних законів від «16 січня», зокрема насаджують в країні практики держави агресора щодо тотального контролю за громадянами та блокування без рішень суду інформаційних ресурсів;

розблокувати ініціативи громадськості щодо запровадження європейської практики демократичного контролю за діями і повноваженнями влади, в тому числі з питань перехоплення інформації, захисту персональних даних, вільного пересування;

організувати суспільний діалог щодо гострих питань громадян, які потребують законодавчого врегулювання.

Стрім прес-конференції представників громадських організацій: «Свобода слова — по-новому»

Фото з прямої трансляції на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.