​Схрещення бульдога з носорогом, або Як знищують судову систему

Як довела практика, з якою вже стикнулось більшість українців, усі так звані реформи, що втілюються під егідою та контролем Петра Порошенко, призводять до розвалу галузі, яку, начебто, повинні були покращити.


Нині ні для кого вже не є секретом, що так звана реформа міліції призвела лише до зміни вивіски, а також того, що більшість міліціянтів, яких попросили з роботи через реформу, відновились на посадах через суди, та ще й отримали потому компенсації. Тобто: держава робила реформи на гроші Заходу, витратила кошти на реформування, яке скінчилось на селфі з новою поліцією, а потому бюджет ще й заплатив тим, кого через реформу попросили з органів.

Провалилась і реформа прокуратури. Те, що наразі відбувається в прокурорській галузі під керівництвом прокурора без освіти, призводить до того, що кваліфіковані кадри, які не погоджуються на повне ігнорування закону, йдуть з прокуратур. А з іншого боку, представники нової влади роблять все можливе, аби витиснути з прокуратури фахівців, а на їхні місця брати усіляких дєєвих, слухняних та безвідмовних.

Подібна ситуація склалась і з реформуванням судової системи. Як розмірковують у юридичній спільноті, подібне реформування призведе до колапсу судової системи. Мало того, що усілякими нововведеннями влада Порошенко обмежила можливість громадян вирішувати свої питання через суди, оскільки оплата судового збору стала для більшості українців майже неможливою, так і те, що Порошенко поспіхом до 31 грудня 2017 року через те, що надалі втрачає юридичну можливість створювати суди своїми указами, робить спробу поєднати одні суди та ліквідувати інші, призведе до незрозумілих змін, а то й вакханалії.

Розформування місцевих судів з подальшим їх перетворенням в суди окружні сприймається суспільством з великою осторогою, адже наслідки інших реформ вже відчутні, оскільки реформування міліції буле таке «вдале», що призвело не до зменшення, а підвищення криміногенної ситуації в країні. Медична реформа – теж далася взнаки: тепер люди роблять все можливе, аби не потрапляти до державних закладів лікування, оскільки там влаштували знущання над громадянами та кшталт: отримай талончик на талончик, а тому йдуть до приватних клінік.

Тож реорганізація судів теж не викликає як у громадян, так і у юристів якихось позитивних емоцій, адже апеляційні суди: 27 ліквідуються, 26 створюються (за рахунок об'єднання Апеляційного суду Київської області та Апеляційного суду міста Києва). Адміністративні місцеві: ліквідуються Окружний адміністративний суд м. Києва та Київський окружний адміністративний суд. А натомість створюють Окружний адміністративний суд Київської області і Києва.

Господарські місцеві: ліквідується 27, створюються 26. Замість Господарського суду Києва і Господарського суду Київської області буде створено Окружний господарський суд Київський області та міста Києва.

Господарські апеляційні: ліквідуються 8, створюються 7.

Але, як говорять юристи, проблема не лише у тому, що тепер позивачі ще повинні розібратись, куди ж їм звертатись з позовами, а ще й у тому, що влада робить все можливе, аби повністю покласти суди під себе, аби судді буди ручними. А от тих, які проти того, аби ґвалтувався закон, попросять з системи.

А от чи є подібне реформаторство з усіма наслідками антидержавною діяльністю, покаже час, але вже сьогодні зрозуміло, що справжніх реформ, що призводять до покращення життя, влада не втілює. Все, що вона «реформує», призводить або до погіршення роботи галузі, або до її розвалу, або, як реформи в галузях газу і енергетики та ЖКГ, до збагачення монополістів, а не до регулювання галузі та створення ринкових відносин, появи незалежних операторів.

Що ж до реформ у судовій галузі, то у суспільстві вже побутує думка, що подібне реформаторство направлено на повну узурпацію влади президентом України.

Конфлікти і закони

Фото lvivpost.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.