​Владі не вдасться зупинити протестний рух судами над Саакашвілі та переслідуваннями активістів

Суди над Михайлом Саакашвілі та переслідування активістів свідчать про те, що активісти своєю позицією та мирними протестами наступили на «больовий мозоль» влади. Влада намагається затягнути їх у судові процеси, але довкола РНС об’єднуються люди, які готові робити наступ на систему. Про це заявила одна з лідерів «РУХУ НОВИХ СИЛ» Ольга Галабала в ефірі на «Радіо Вєсті».


Галабала нагадала, що вчора Київський апеляційний адмінсуд відхилив апеляцію Саакашвілі на рішення суду першої інстанції щодо відмови ДМС у Київській області у наданні додаткового захисту.

Вона наголосила, що загроза видворення є, але адвокати прийматимуть всі можливі юридичні дії, щоб захистити його від цього.

Ольга Галабала назвала 3 сценарії, за якими українська влада хоче видворити Саакашвілі.

Перший– це екстрадиція в Грузію.

«Але на наступний рік в Грузії будуть вибори, і там партія Михайла Саакашвілі має підтримку більше 20%. І зараз підтримка Саакашвілі в Грузії стрімко зростає на фоні протестів в Україні, і політично недоцільно його утримувати там в тюрмі», - впевнена Галабала.

«Сама екстрадиційна перевірка, яку проводить Мін’юст, є безглуздою. Україна вже двічі відмовляла Грузії у видачі Саакашвілі. Вони самі собі суперечать. Кажуть, що нібито Саакашвілі планував державний переворот за гроші Курченка чи Коломойського, з іншого боку хочуть його видворити. У нормальних країнах, якщо вважаєш людину злочинцем – ти її судиш, а не намагаєшся видворити з країни. Вся справа, яку шиють Саакашвілі - це намагання знизити його рейтинг, вбити довіру людей і видворити його з країни», - додала політик.

Другий сценарій – видворення Саакашвілі в Польщу за процедурою реадмісії. І третій - видворення в Нідерланди, чиє громадянство має його дружина.

Політик прокоментувала обрання Михайлу Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту.

«Це політичний процес, не застосувати будь-який запобіжний захід до Саакашвілі було б політичним програшом для Порошенка і Луценка. Рішення судді Цокол у першій інстанції відпустити Саакашвілі вже вдарило по їх іміджу», - вважає вона.

Галабала відзначила, що влада вдається до політичних переслідувань також й інших лідерів та активістів РНС, але це тільки об’єднує людей для подальшої боротьби.

«Двоє активістів Дангадзе і Бурцев за гратами, Давіду Сакварелідзе вручили обвинувальний акт, йому погрожують 10-річним ув’язненням за перетин кордону, близько 400 активістів переслідуються. Це дає чіткий сигнал, що ми все робимо правильно. Якщо влада дійшла до такого дна, що починає саджати і переслідувати за політичні погляди, значить, ми наступили на больовий мозоль і треба боротись. Зараз ми змогли згуртувати різних людей, які розуміють, що немає альтернативи, окрім наступу. Ми боремось не за Саакашвілі, а за зміни в країні. Саакашвілі – таран, який може пробити цю систему. Порошенко почав узурповувати повноваження, підминати під себе силовий блок, контролювати фінансові потоки. Вертикаль януковича залишилась. Ми виходимо на пік боротьби з цим, і перемога буде за нами», - заявила вона.

Ольга Галабала. Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.