​Україна в епіцентрі напруженості між Європою та москвою - Washington Times

На своїх нових посадах Джон Болтон і Майк Помпео матимуть велику купу проблем для вирішення. Болтон - як радник президента з національної безпеки, Помпео - (в разі затвердження Сенатом, Болтон згоди Сенату не потребує – ГА.) як державний секретаря. Їм необхідно буде розібратися з відродженою росією, яка підтримує гарячі війни в Сирії та Східній Україні, та із застосуванням активних заходів москви на керованій Києвом території України, як і в решті Європи та США.


Про це пише експерт з національної безпеки і політичний аналітик Л. Тодд Вуд у статті у виданні The Washington Times, повідомляє «Голос Америки».

Головним викликом для політики США щодо Європи стала Україна, - зазначає автор. Це токсична суміш війни на Донбасі та внутрішньої корупції.

Українські ЗМІ та активісти з боротьби з корупцією стверджують, що тихий сірий кардинал українського парламенту Олександр Грановський та бізнесмен-мільярдер Дмитро Фірташ відігравали роль не тільки за президентства януковича, але й зараз при владі прозахідного Порошенка. Грановський є членом парламенту від Блоку Петра Порошенка. Стверджується, що він та інші захопили Українську державу, включно із судовою системою, шляхом приватизації телеканалів, банків, готелів та інших ключових активів.

Епіцентр європейської напруженості з москвою - це Україна, вважає аналітик. Після більш ніж семи років миру, європейська напруженість стрімко зростає. Наближення НАТО до кордонів росії та агресивна зовнішня політика володимира путіна створюють умови для зіткнення між Сходом і Заходом. 2018-й буде вкрай небезпечним роком, прогнозує Вуд.

Нещодавні події в Сирії, де американські повітряні сили знищили низку груп російських найманців, разом з погрозами адміністрація Трампа знову змусити Башара Ассада заплатити ціну за подальше використання хімічної зброї у триваючому конфлікті, збільшили шанси на можливе протистояння між Вашингтоном і москвою. Беручи до уваги рішення президента Трампа схвалити продаж летальної зброї Україні, це стало більш важливим, ніж будь-коли раніше у відносинах між США та росією. росія навряд чи погодиться на прозахідний уряд у Києві, отож конфлікт на Донбасі триватиме, дестабілізуючи країну. Для кремля це найкращий варіант, за винятком зміни режиму.

Крім гарячої війни на сході, Україна веде боротьбу в столиці проти спадщини корупції та олігархії.

Рада з нацбезпеки Болтона, Держдепартамент Помпео та адміністрація Трампа мусять визначити свої пріоритети щодо боротьби із захопленням української держави. Прийшов час просувати чесні президентські та парламентські вибори в України. Постачання зброї для війни проти проросійських сепаратистів це ще не досить. Корупція може знищити Україну, заявляє Вуд, перед тим, як це вдасться росії зробити.

Болтон і Помпео ідеальні лідери такої кампанії, використовуючи всі інструменти в скарбниці політики США.

Експерт з нацбезпеки вказує на «закон Магнітського», який дозволяє виконавчій гілці влади США застосовувати його щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини і хабарництво будь-де в світі. За його словами, це може стосуватися таких корумпованих українських олігархів та чиновників, як Грановський, Фірташ і Медвечук. Згідно з цим законом, серед доступних США заходів - розслідування діяльності, замороження майна, заборона на видачу візи та інші фінансові санкції.

«Мета - не допустити корумпованих політиків до участі у виборах на найвищі посади. Явно, що Захід мусить обережно обирати політичних союзників і стратегічних партнерів у країні, де лютує корупція, і виступати проти зростаючого ділового, економічного та політичного впливу росії», - підкреслює експерт з національної безпеки Л. Тодд Вуд у статті для видання The Washington Times.

Фото Радіо Свобода



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.