​Як перетворити Україну на Швейцарію

Друзі, дуже вам дякую за те, що ви активно коментували і поширювали запропонований мною вчора інструмент, за допомогою якого ВИ САМІ, не чекаючи приходу месії чи доброго дядька, можете добитися справедливості в нашій країні. З його допомогою ви самі зможете відібрати численні корита, до яких присмокталися корупціонери і олігархи, яких ми самі ж і обрали, і взяти країну під свій власний контроль.


Кумедно, що більшість критиків зосередилися на тому, що, мовляв, не можна довіряти «темному народу» право прийняття рішень і що це, мовляв, «втягне країну в хаос». Іншими словами, на їхню думку, ви всі повинні знати своє місце, яке знаходиться десь поруч з парашею. Делегувати свої голоси злодіям і шахраям, щоб вони потім вас грабували 4-5 років, ви маєте право, а ось чинити опір грабунку — ні в якому разі! Для мене, як для громадянина України (що б не говорили з цього приводу Порошенко і продажні судді) така позиція просто образлива!

Давайте у відповідь ми просто подивимося на країну, яка ось уже 143 роки, з 1875 року, «впала у хаос», яким нас так лякають. Називається ця країна Швейцарія.

У Швейцарії є конституційно закріплене право громадян на так звану «народну ініціативу». Це означає, що громадяни можуть винести на всенародне голосування будь-яку ініціативу, на підтримку якої вони зберуть 100 тисяч підписів протягом 2-х місяців. Це може бути ініціатива щодо скасування вже чинного закону або ініціатива за прийняття нового закону.

Наприклад, таким чином швейцарці проголосували за довічне ув'язнення особливо небезпечних сексуальних злочинців, проти автоматичної висилки іноземців, які порушили закон, проти ініціативи за шеститижневу оплачувану відпустку для всіх працюючих і проти ініціативи щодо скасування обов'язкового податку на утримання громадських радіо та телебачення.

Також в Швейцарії закріплено в Конституції право громадян винести на референдум питання скасування будь-якого закону, прийнятого парламентом. Для цього протягом 100 днів після прийняття закону громадяни повинні зібрати 50 тисяч підписів — і, як тільки підписи зібрані, питання скасування закону виноситься на референдум.

Вже тільки ця можливість змушує парламентарів думати про те, як громадяни сприймуть закон, який вони приймають. Якщо вони розуміють, що громадяни будуть проти, то такий закон просто ними не приймається. Навіщо псувати свою репутацію у виборців, якщо закон все одно буде потім скасований? Це також робить безглуздим лобізм великим бізнесом людожерських законопроектів, який дозволяє їм збагачуватися коштом погіршення якості життя громадян країни. Який сенс витрачати величезні гроші на підкуп депутатів парламенту, якщо громадяни потім все одно скасують прийнятий закон? Це просто безглузда трата грошей, а гроші бізнесмени рахувати вміють.

У середньому, кожен швейцарець голосує 4 рази на рік — на загальнонаціональних референдумах, на кантональних (обласних) або на міських/сільських. Правда, голосують вони по-старому — на виборчих дільницях і поштою. Це все через те, що Підрахуї, на кшталт Ківалова та Охендовського, чомусь не приживаються на швейцарській землі. Та і як їм прижитися, якщо у кожного дорослого швейцарця за законом зберігається вдома його гвинтівка або автомат, з якими вони служили в армії? Це у нас поки можна безкарно нацькувати поліцейських і тітушек на обурених несправедливістю людей, а з поголовно озброєними швейцарцями такі фокуси не пройдуть.

Нам же потрібно якось захищатися від Підрахуя. Крім цього, ми поки що бідніші за швейцарців (чи не через те, що швейцарці контролюють свою владу і країну, а ми ні?). Тому нам потрібно робити систему голосування максимально дешевою, але не жертвуючи при цьому максимальною захищеністю від фальсифікацій. Швейцарці теж до цього прийдуть, тільки пізніше — у них і стара система прекрасно працює.

Тож не вірте завиванню бариг і підспівувачам олігархів, що передача громадянам права приймати рішення, які вони вважають за потрібне прийняти особисто, нібито втягне країну в хаос. Ці шахраї вважають за краще зберігати гроші, які вони вкрали у нас, не в Україні, яку вони поки ще контролюють, а в тій самій країні, яка, за їхніми словами, «живе в хаосі» вже 143 роки. І, щоб мати можливість і далі грабувати нас усіх, вони намагаються всіх переконати в тому, що українці нібито дурніші за швейцарців середини позаминулого сторіччя! Вони вважають всіх нас безсловесним стадом, яке вони повинні лише безкарно стригти. Ми повинні їм показати, що ця епоха закінчена.

Поширюйте цей пост, це дуже-дуже важливо! Адже коли люди дізнаються, що вони можуть САМІ знизити свої тарифи, скасувавши грабіжницький Роттердам+, що вони САМІ можуть прийняти закон про позбавлення депутатів недоторканності, що вони САМІ можуть відправити і головного баригу, і інших дрібніших бариг у відставку — вони захочуть цього! Повірте, жоден барига не посміє відмовити мільйону людей, які прийдуть до Верховної Ради вимагати внесення змін до Конституції! Вони ж всі боягузи! Вони можуть грабувати тільки тих, хто їм не чинить опір. Тому давайте зробимо так, щоб якомога більше українців змогли дізнатися про те, що РАЗОМ МИ МОЖЕМО ЗМІНИТИ ВСЕ!



Михайло Саакашвілі, facebook.com

Фото з відеоролика на сторінці ФБ Михайла Саакашвілі



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.