​Експерти «Атлантичної ради» поділилися баченням майбутнього «року виборів» в Україні

«Сполучені Штати не вибирають улюбленців», - каже колишній посол США в Україні Джон Гербст. Експерти вашингтонського аналітичного центру «Атлантична рада» поділилися баченням майбутнього «року виборів» в Україні, повідомляє «Голос Америки».


«Стосовно Тимошенко багато запитань», – каже Мелінда Гарінг з Атлантичної ради. – Ніхто не знає, якою буде її політика, в якому напрямку вона буде рухатись. Тож існує скептицизм».

За словами експерта, саме так сприймають на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні Юлію Тимошенко – одну з двох основних кандидатів у президенти України.

«Але якщо її буде обрано, – додає Мелінда, – це не означає, що Сполучені Штати автоматично призупинять оборонну допомогу. Я думаю, якщо її оберуть, то США дуже ретельно відстежуватимуть її кроки».

За півроку до президентських виборів в Україні експерти Атлантичної ради поділилися своїм баченням ситуації. На противагу Юлії Тимошенко, чинного главу держави Петра Порошенка у Вашингтоні вважають передбачуваним кандидатом, від якого не випадає чекати сюрпризів. Утім, і проривів давно не чекають також.

«Порошенка усе ще шанують. Він знайомий з конгресменами, з багатьма в добрих стосунках. Спершу, у 2014 році, його вважали реформатором. Тепер дедалі більше приходить усвідомлення, що це не так», – каже Гарінг.

Причому за її словами, якщо досі Конґрес постійно посилював безпекову допомогу Україні, не беручи до уваги, є реформи чи ні, то тепер ситуація змінюється.

«Зростає невдоволення тим, що Україна не бореться з корупцією».

Як стверджує експерт Атлантичної ради, наступного року можливий перегляд допомоги, яку Сполучені Штати виділяють Україні. Бюджет, включно з оборонним, може бути скорочений, якщо Україна не покаже реального прогресу в боротьбі з корупцією. Ідеться про Антикорупційний суд, притягнення до відповідальності іменитих корупціонерів, пов’язаних з януковичем, ринкові ціни на газ і розірвання олігархічних зв’язків.

«Україна не може покладатися на те, що підтримка США буде безумовною. Україна може побачити зменшення допомоги, якщо до початку виборів не відбудуться серйозні антикорупційні зрушення», – підсумувала Мелінда Гарінг.

На зустрічі в Американській торговій палаті у Києві експертів запитали: котрому з кандидатів на президентство Сполучені Штати віддають перевагу? з ким комфортніше буде працювати?

«Я вважаю, що для Сполучених Штатів було б помилкою навіть натякати на свої преференції щодо кандидатів на президентство в Україні», – заявив, відповідаючи на це питання, екс-посол США в Україні Джон Гербст. Як він додав, «Кремлівський наратив, міф, безсовісний зразок дезінформації полягає у тому, буцімто Сполучені Штати управляють політичною системою України. Це абсолютна брехня».

За словами Гербста, Атлантична рада занепокоєна намірами росії втрутитися в українські вибори і планує запустити проект моніторингу російського втручання.

«Офіційна позиція США на виборах в Україні буде така: ми виступаємо за вільні і чесні вибори, без адміністративного ресурсу. Гадаю, Сполучені Штати офіційно заявлять також, що росія хоче втрутитися в українські вибори, і тому міжнародна спільнота має бути пильною; має викрити це втручання і зупинити його», – сказав Джон Гербст «Голосу Америки».

«Сполучені Штати не вибирають улюбленців. Такою була політика США здавна, і вона залишається незмінною. Сполучені Штати не будуть підтримувати когось із кандидатів на противагу іншим. І Сполучені Штати працюватимуть з тим, хто б не був обраний президентом України у березні наступного року», – сказала «Голосу Америки» Мелінда Гарінг.

Експерти «Атлантичної ради». Фото Ukrainian Foto



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.