​Міжнародний фонд Івана Франка став переможцем Рейтингу благодійників 2019 року

1 листопада Український форум благодійників оголосив імена переможців Національного рейтингу благодійних організацій 2019 року.


Міжнародний фонд Івана Франка публічно підтвердив прозорість і підзвітність діяльності на всеукраїнському рівні та став лідером номінації «Розвиток науки та освіти» в сегменті благодійників з бюджетом до 1 млн грн на рік.

Міжнародний фонд Івана Франка було засновано в 2015 році його онуком Роландом Франком. Діяльність Фонду спрямована на сприяння розвитку науки, освіти та культури, на підтримку розвитку україністики та суспільно-гуманітарних наук, просування та популяризацію наукового та творчого доробку Івана Франка.

За 2018-2019 рр. Фонд разом з Міністерством освіти та науки України, Львівським Товариством у м. Києві та Львівським національним університетом ім. І. Франка провів Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра», у якому взяли участь 1756 школярів з усіх областей України.

Разом із Дрогобицькою та Бориславською міськими радами Фонд провів у Києві дводенний фестиваль «Країна ФРАНКІАНА», на якому виступали колективи з Дрогобиччини, а відвідали захід понад 5 тисяч гостей.

До 130-ї річниці від дня народження сина І. Франка – Тараса – у Квартирі-музеї родини Івана Франка у Києві відкрилася унікальна експозиція «Завзятий Франковий сокіл». До цієї події було відкрито виставку картин «Колесо історії Тараса Франка» у КНУ ім. Шевченка та Музеї видатних діячів української культури. Фонд виступив співорганізатором виставки картин Тараса Франка в музеї І. Франка у Львові та Нагуєвичах.

За цей рік Фонд Франка зумів розширити географію науковців, які взяли участь у Міжнародній премії імені Івана Франка, як претендентів на Премію, так і експертів. Збільшено кількість ЗВО, які подали наукові праці на здобуття Премії. Обрано та урочисто нагороджено лауреатку 2019 року – італійську вчену Марію Грацію Бартоліні.

Крім того, за звітний період проведено: Церемонію нагородження Лауреатки премії 2019 року; 3 прес-конференції; 8 Лауреатських лекцій; 5 публічних заходів, присвячених пам’яті Івана Франка. Також організовано консультації продакшн-компанії Ganzafilm, яка знімає фільм «Інший Франко».

Голова правління Фонду Роланд Франко подякував Українському форуму благодійників за високу оцінку діяльності очолюваної ним організації. Особливу подяку Роланд Франко адресував партнерам, колегам та меценатам, які підтримують Фонд. Він зазначив, що «ми всі повинні працювати для України, знаючи, що тільки своєю працею кожен може внести той вклад, який буде сприяти розбудові держави, відродженню її культури, розвитку науки та освіти».

Національний рейтинг благодійників – це незалежний рейтинг благодійних організацій, які оприлюднюють свої річні податкові звіти і тим самим підтверджують прозорість і підзвітність діяльності на всеукраїнському рівні.

Прес-служба Міжнародний фонд Івана Франка

Фото прес-служби Міжнародного фонду Івана Франка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.