​Конспірологічне, або Надзвичайний стан нам вже непотрібний

Вірус — існує. Є велика кількість хворих. І він, дійсно, призводить до ускладнень. Але певні кола вирішили на ньому зробити свої дивіденди.


Свого часу писали про вигоди Китаю. Можна почитати у статті «Велика афера»: як Китай «фінансових акул» навколо пальця обвів.

Тоді, коли вірус почав ширитись країнами, почалась певна маніпуляція, про що теж вже написали. Про це можна почитати у дописі «Анатомія паніки».

В Україні теж заходилися нарощувати істерію. Сам процес дуже добре нагадував деякі способи управління масами, що були викладені свого часу вченим Ноамі Хомськи.

Які з них було дуже добре видно? А застосовували ось такі. Викладаємо під номерами, як вони вказані в статті.

Спосіб №2

Створення проблеми, а потім пропозиція та способи її вирішення. Ось як цей спосіб описується: «Даний метод також називається «проблема-реакція-рішення». Створюється проблема, якась «ситуація», розрахована на те, щоб викликати певну реакцію серед населення з тим, щоб воно само зажадало вжиття заходів, які необхідні правлячим колам. І все для того, аби громадяни зажадали прийняття законів про посилення заходів безпеки та проведення політики, що утискає громадянські свободи. Сюди ж відносяться і економічні кризи та острах померти. Головна мета: «змусити людей у своїй свідомості вжити заходів щодо ліквідації наслідків, нехай і в порушення їхніх соціальних прав, як «необхідне зло».

Наше суспільство вже днів шість вмовляють, що Національна гвардія та мєнти на вулицях, порушення прав громадян - це і є «необхідне зло» у боротьбі з поширенням коронавірусу. Але у влади і тих, хто хоче введення надзвичайного стану, ніяк не сходиться, бо незрозуміло: у який спосіб нацгвардійці так мєнти будуть той вірус ловити, тоді як логічніше все ж було б надати перевагу розширенню медичних послуг.

Спосіб №5

З народом почали розмовляти як з малою дитиною. До цього методу можна віднести виступи президента по ТВ, де у нього (видко, бозя — не хоче) не дуже складається, бо то «Еріка убита», то ще який форс-мажор. Проте, його стать у ролику, голос, усілякі доводи і переконання — це пропагандистський прийом, розрахований на підняття у свідомості більшості населення інфантильності. А на тлі показаних трун більшість населення (особливо зі свідомістю совка) так не проти, аби про них — потурбувались. Найголовніше завдання цього методу — виключити критичне мислення у населення.

Спосіб №6

Найбільший акцент на емоції, а не на порівняння, реальний фактаж, аби не давати можливості масам роздумувати. Дослівно: «Вплив на емоції представляє з себе класичний прийом нейролінгвістичного програмування, спрямований на те, щоб заблокувати здатність людей до раціонального аналізу, а в підсумку і взагалі до здатності критичного осмислення того, що відбувається». І потрібно наголосити, що це для певного кола людей спрацювало: певна кількість осіб почала говорити про те, що посягання на соціальні свободи і права людей можуть бути доречними, а коли їм заперечували, вони посилались на приклад Італії.

Але щось таки в українських ляльководів пішло не так. Можливо, вони почали розуміти, що Аваков таки не лише може захопити владу, а ще й нашкодити тим, кому цього дуже не хочеться. А Аваков вже бачив себе Муссоліні і вмовляв і Зеленського та інших політиків голосувати за надзвичайний стан, де у мєнтів повністю розв'язані руки, де можна націоналізувати підприємства і арештовувати усіх, хто буде заважати, на додачу — експропріювати чуже майно під прикриттям надзвичайного стану.

Та й значна кількість людей за останні дні почала відверто говорити про те, що дії, які пропонує Аваков Зеленському - це спроба захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України, а також спроба створення ситуації, за якої народ позбавляється права на мирні зібрання, як на кшталт проти прийняттям ВР законопроекту «Про землю».

І таки хтось зрозумів, що такого робити не можна, і сьогодні на офіційних джерелах вже з'явилась інформація, що «діюча речовина українського противірусного препарату Протефлазід впливає на коронавірус. Результат виявився дуже обнадійливим. На сайті компанії «Екофарм» оприлюднено офіційний звіт».

Тобто: українцям вже повідомили декілька гарних новин.

По-перше: ліки таки є, головне, не затягувати з лікуванням.

По-друге: ліки - наші. Українського виробництва. Головне, аби держава зробила гарне замовлення.

По-третє: громадськості донесли, що наші науковці у медичній галузі, незважаючи на те, що останню — розвалювали, все ж — ого-го.

Ну, і головне: тепер немає потреби виводити на вулиці Національну гвардію та мєнтів і вводити НС та комендантські години. А треба лише — заповнити аптеки потрібними ліками.

Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

Скріншот з відеоролика програми «Свобода слова»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.