Особиста відповідальність влади і опозиції за виконання вимог Фюле – ключ до підписання Угоди з ЄС

nks porozuminnya

 
Україна здатна виконати вимоги зі «списку Фюле» до Вільнюського саміту Східного партнерства, в разі якщо і влада і опозиція відчуватимуть особисту відповідальність за успіх чи провал євроінтеграції. Таку думку висловив Ярослав Юрчишин, співавтор Європлану, член експертної групи Національного круглого столу (НКС) «Порозуміння заради європейського майбутнього» в своїй статті на Українській правді.


За словами Юрчишина, саме з цією метою експертами НКС був розроблений Європлан, що має перетворити процес євроінтеграції з політичної технології на чіткі завдання чиновникам й політикам з особистою відповідальністю та відкритим доступом до громадськості.

«Кожен пункт Європлану розбитий на 1-3 підпункти з визначенням відповідальності як з боку влади, опозиції, так і громадськості. І тоді не буде змоги нарікати на безіменних шкідників – або виконуєш, або йдеш у відставку, як такий, що провалив стратегічне завдання. А суспільство отримає чітку систему оцінки дієвості чи недієвості владних інституцій від профільних комітетів ВРУ до управлінь адміністрації президента», - вважає Юрчишин.

Він також зазначив, що справа євроінтеграції не може бути приватизована владою, опозиції саме час відкинути політику та сісти з владою за один відкритий стіл переговорів заради європейського майбутнього України.

«Владі та опозиції варто подати напрацьовані зміни, зійтися на спільному майданчику з незалежними експертами - таким майданчиком може стати чи НКС, чи ініціатива 1 грудня, чи будь-який інший формат, на який погодяться сторони, залучити європейських партнерів і відкрито обговорити ініціативи», - висловив думку експерт.

За його словами, в іншому разі все зведеться лише до кулуарних змін, які лише відштовхуватимуть Україну від ЄС, повідомляє прес-служба НКС.

Нагадаємо, що 7 серпня у Києві відбувся Громадський етап Національного круглого столу з євроінтеграції, на якому були присутні експерти, громадські діячі та представники міжнародних інституцій й посольств. Учасниками заходу був прийнятий Європлан, що включає перелік законів та підзаконних актів, за які повинен проголосувати парламент, а також політичні рішення чільних представників влади. Очікується, що представники влади і опозиції підпишуть його 23 серпня, на політичному етапі НКС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.