​Згідно з найновішим дослідженням, 31 відсоток поляків прихильно ставляться до українців

Чехи, італійці, словаки, угорці та американці опинилися на перших місцях рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки – прихильна до них понад половина опитаних Центром дослідження громадської думки (CBOS). Найменш доброзичливі поляки до ромів та арабів, повідомляє Польське радіо.


Згідно з дослідженням CBOS, найкраще поляки ставляться до чехів – це 56 відсотків анкетованих (водночас 28 відсотків ставиться до них нейтрально, а 11 відсотків - негативно).

55 відсотків респондентів доброзичливо ставиться до італійців (28 відсотків – нейтрально та 11 відсотків – неприхильно).

До словаків та угорців з прихильністю ставляться по 53 відсотки опитаних поляків (29 відсотків – нейтрально та 10 відсотків – неприхильно до словаків, а також 27 відсотків - нейтрально та 12 відсотків - негативно до угорців).

Позитивно до американців ставиться 51 відсоток анкетованих поляків (30 відсотків – нейтрально та 14 відсотків – негативно). 50 відсотків прихильні до англійців, 47 відсотків – до хорватів, 46 відсотків – до ірландців.

По 36 відсотків опитаних поляків висловило прихильність до литовців (31 відсоток - нейтрально та 21 відсоток - негативно), а також до німців (26 відсотків - нейтрально та 34 відсотків - неприхильно).

До білорусів та китайців позитивно ставиться по 31 відсотку анкетованих поляків. Негативно до білорусів ставляться 27 відсотків, а до китайців – 28 відсотків респондентів.

Натомість щодо українців негативне ставлення переважає над позитивним (31 відсоток – прихильно, 41 відсоток – неприхильно). Також про євреїв позитивно відгукується 31 відсоток опитаних, а негативно – 33 відсотки.

Позитивне ставлення до росіян має 28 відсотків анкетованих поляків, а неприхильне – 43 відсотка. До румунів прихильні 24 відсотка респондентів, а неприхильні – 40 відсотків. 57 відсотків анкетованих негативно ставляться до ромів (17 відсотків – позитивно), а 65 відсотків – до арабів (13 відсотків – прихильно).

За словами CBOS, цьогоріч поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, що взяли участь в опитуванні. Порівняно з минулим роком, збільшилося число анкетованих, котрі позитивно ставляться до чехів, словаків, білорусів, росіян, угорців та італійців. Крім того, дуже зменшилися відсотки анкетованих, котрі неприхильні до росіян та білорусів.

Нагадаємо, згідно з попереднім дослідженням CBOS, проведеним на початку 2018 року, до українців прихильно ставилося 24% поляків, а негативно – 40 відсотків.

Натомість, згідно з опитуванням на початку 2017 року, до українців із симпатією ставилося 36 відсотків поляків. Водночас у 2016 році приблизно кожен четвертий польський анкетований позитивно ставився до українців (27%).

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.