​У рейтингу найщасливіших країн світу із 156 держав Україна посіла 133 місце - звіт ООН

Найщасливішою країну світу є Фінляндія. Про це йдеться в опублікованому в середу, 20 березня, звіті ООН, у якому взяли до уваги такі критерії, як тривалість здорового життя та ВВП на душу населення. Польща посіла у цьому рейтингу 40 сходинку, а Україна – 133, повідомляє Польське радіо.


Фінляндія отримала найбільшу кількість пунктів – 7,76. Наступні сходинки посіли: Данія – 7,55 пунктів та Норвегія – 7,6. Серед держав з-за меж Європи лідирували: на восьмій сходинці - Нова Зеландія і Канада – на дев’ятій.

Під час складання рейтингу World Happiness Report-2019 до уваги взяли шість критеріїв: ВВП на душу населення, тривалість здорового життя за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, соціальна підтримка (згідно з відповіддю на запитання «Чи маєш рідних або друзів, на допомогу яких можеш сподіватися, коли маєш клопоти?»), свобода прийняття життєвих рішень, щедрість (із відповіддю на запитання: «Чи перераховували Ви гроші на благодійну організацію за останній місяць?») та рівень сприйняття корупції.

Польща отримала 6,18 пунктів і у рейтингу її випередили, серед інших: Коста-Рика (12 місце), Ізраїль (13 місце), Велика Британія (15 місце), Чехія (20 сходинка) та Об’єднані Арабські Емірати (21 місце). Гірші показники, порівняно з Польщею, одержали 12 країн Європейського Союзу, серед інших: Литва (42 місце, 6,14 пунктів), Естонія (55 сходинка), Угорщина (62 місце), Португалія (66 місце) і Болгарія (97 місце).

Україна зайняла 133 місце в рейтингу щасливих країн, піднявшись на п’ять позицій порівняно з минулим роком. Серед українських сусідів росія посіла 68 сходинку, Молдова - 71, Білорусь – 81, а Грузія - 119.

Останнє місце у рейтингу з 156 держав світу, дані яких були доступні, посів Південний Судан (2,85 пункти).

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.