​Українці в 2020 році витрачають у Польщі найменше за останні 3 роки

Дослідження Головного управління статистики (Główny Urzad Statystyczny) у Польщі виявило, що у першому кварталі 2020 року українці витратили приблизно 1,48 мільярдів злотих. А це - найнижчий показник за 3 роки і на майже 100 млн гірший, ніж за той самий період минулого року, повідомляє Yavp.pl з посиланням на superbiz.se.pl.


У попередніх роках витрати українців у Польщі в перших місяцях року виглядали так: 2017 рік - 1,69 млрд злотих, 2018 рік - 1,57 млрд злотих, a в 2019 році - 1,59 млрд злотих. Цьогорічний спад аж на 17% може загрожувати реальними витратами для польської економіки.

«Працівники зі Сходу протягом 5 років відповідали за приріст польської економіки. Завдяки їм показники ВВП зросли на 11%, а майже 8 мільярдів злотих пішло на допомогу польським підприємцям. Зменшення видатків українцями в Польщі напевно буде відчутним, і не тільки з погляду на продажу товарів та послуг, але й з огляду на працівників. Тимчасове закриття кордонів найбільше зачепило працедавців, переважно великих підприємств, які в цьому році не могли розраховувати на працівників з України, яких мали раніше» - говорить Кшиштоф Інглот, президент компанії Personnel Service.

Витрати інших іноземців у Польщі також зменшилися. У першому кварталі 2020 року вони становили 8,8 млрд злотих, а це на 10,6% менше, ніж у 2019 році. Варто звернути увагу, що в розрахунку видатків на одну особу на першому місці знаходяться українці, які під час одного візиту на закупи витрачають аж 812 злотих. Для порівняння, німці видають ледве 490 злотих, а чехи - 218 злотих.

Що купують іноземці?

Головне управління статистик показує, що у першому кварталі 2020 році іноземці, перетинаючи кордон Польщі, найбільше витратили на непродовольчі товари – 56,9 % коштів. На оплату послуг пішло 14,7%, а на продукти харчування та безалкогольні напої – 11,7%.

Фото yavp.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.