​Віце-голова Сейму Польщі розпочала свій візит в Україну і на Донбас, щоб вшанувати загиблих від російської агресії українських воїнів

Немає згоди на російську агресію в Україні. На цьому наголосила під час візиту до Києва заступниця голови Сейму Польщі Малґожата Госєвська. Вона додала, що в умовах дій росії Захід повинен запропонувати Україні план дій щодо членства в НАТО, повідомляє Польське радіо.


Польська політикиня вшанувала у вівторок пам'ять жертв російської агресії проти України. Віце-очільниця Сейму поклала квіти до Меморіальної стіни воїнам, які загинули за Україну, що встановлена перед Михайлівським Золотоверхим монастирем у Києві. Сьогодні ж зі столиці України вона поїде на Донбас.

«Ми зустрічаємось у місці, яке є важливим, перш за все, для українського суспільства. І для мене теж, бо я не вперше стою перед цією стіною, не вперше дивлюся в обличчя солдатів, людей, які віддали своє життя за свою батьківщину, захищаючи Україну, але й просто захищати вільний світ», - сказала Ґосєвська перед Стіною пам'яті.

У середу Малґожата Ґосєвська зустрінеться у Маріуполі із заступниками голів парламентів України та Литви. Як пояснила вона, візит парламентарів країн Люблінського трикутника на схід країни є знаком солідарності з Україною:

«Таким чином, ми хочемо висловити свою солідарність з Україною - з Українською державою та з українською нацією, але також показати країні на сході, що немає згоди на порушення міжнародного права, згоди на агресію, згоди на політику, що багато років веде російська федерація. Наше повідомлення буде спрямоване до владіміра путіна як рішучий спротив та декларація про те, що ми не залишимо Україну саму».

Малґожата Ґосєвська зазначила теж, що країни Заходу мусять більш рішуче реагувати на дії росії:

«Рішучіше, тобто це не тільки заклики, санкції, які теж дуже важливі. Але я вважаю, що ключовим і важливим є надання нарешті Україні дорожньої карти на вступ до НАТО».

Візит заступниці голови Сейму Малґожати Ґосєвської триватиме до п’ятниці. У планах – зустрічі із українськими воїнами на так званій лінії розмежування, а також спільна заява із заступником голови парламенту Литви Паулюсом Саударґасом та заступником голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Також заступниця голови Сейму відвідає, окрім Маріуполя, Слов'янськ та Авдіївку.

Стіна пам'ять загиблих за Україну перед Михайлівським золотоверхим собором у Києві. Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.