​Фальшиві розмови Віталія Кличка з мерами Берліна, Мадрида і Відня не похитнуть довіри між Україною та Німеччиною - посол України

Після відеоінтерв’ю мера Берліна Франціски Ґіффі з особою, яка назвала себе мером Києва, Віталієм Кличком, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що «ніякі глибокі фейки чи інші російські хитрощі не зможуть похитнути довіри між Україною та Німеччиною», повідомляє Польське радіо.


У п’ятницю Ґіффі провела відеоконференцію з імовірним мером Києва.

«Хід розмови і тема викликали недовіру з боку Берліна. Розмова була перервана, - повідомили пізніше в офісі берлінського сенату (уряду). - Не було ознак того, що відеоконференція велася не з реальною людиною. Це схоже на глибокий фейк».

Глибокий фейк, - це маніпуляційні зображення, відео чи звукозаписи, створені за допомогою штучного інтелекту. Їх можна виготовити, наприклад, за допомогою аплікації; дуже відома і популярна форма глибокого фейку — «заміна обличчя», - пишуть німецькі ЗМІ.

Андрій Мельник повідомив, що в п’ятницю ввечері після розмови мера Берліна з начебто Кличком він провів телефонну розмову з Францішкою Ґіффі. «Після цього інциденту вона виглядала дуже шокованою. Це можна зрозуміти по-людськи», - сказав посол у суботу в інтерв’ю газеті «Welt am Sonntag».

За словами Мельника, той факт, що інші мери в Європі, у Мадриді та Відні також стали жертвами шахрайства, свідчить про те, що до глибокого фейку слід ставитися набагато серйозніше в рамках російської гібридної війни. «Це підступна психологічна зброя, і ця технологія стає все кращою», - оцінив він.

«Welt» зазначає, що в середу мер Відня Міхаель Людвіг також спілкувався з начебто Кличком, про що він повідомив у Twitter. У суботу він сказав телеканалу ORF, що співрозмовник говорив англійською. Адреси електронної пошти, використані для підготовки інтерв’ю, здавалися надійними. «Оскільки розмова не була про якісь делікатні теми, але в даному конкретному випадку це, безумовно, дратує, та все ж це не така велика проблема», – сказав Людвіг.

Хосе Луїс Мартінес-Алмеїда, який очолює мадридську міську раду, «як і Ґіффі, через кілька хвилин у розмові з імовірним Кличком щось запідозрив і перервав розмову», - пише щоденник «Bild».

Розмова з «підробленим» Віталієм Кличко. Фото twitter.com/RegBerlin



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.