​Можливість відрядження військ на допомогу Україні - Макрон зняв табу з цього питання під час саміту у Парижі

Президент Франції Еммануель Макрон відійшов від досі однозначних тверджень західних лідерів про неучасть їхніх військових в обороні України від російської агресії.


«Зараз нема згоди щодо офіційного, санкціонованого відрядження наземних військ. Але в перспективі нічого не треба виключати. Ми зробимо все, що треба, аби росія у цій війні не перемогла», - сказав Макрон журналістам після надзвичайного саміту у Парижі увечері 26 лютого, повідомляє Голос Америки.

Французький керівник зауважив, що він зараз не говорить про конкретні плани, але дав зрозуміти, що така імовірність повинна бути частиною політики стратегічної неоднозначності, щоб показати росії готовність західних країн вивести допомогу Україні на новий рівень.

«Багато тих людей, які сьогодні кажуть «ніколи», це ті самі люди, які два роки тому казали: «Танки - ніколи, літаки - ніколи, далекобійні ракети - ніколи». Я нагадаю вам, що багато людей за цим столом говорили: «Ми пропонуємо спальні мішки і шоломи», а сьогодні вони кажуть: «Нам треба швидше і наполегливіше працювати, щоб забезпечити ракети і танки», - наголосив президент Франції.

Але від інших учасників паризької зустрічі - чільних представників понад 20 країн, не було негайних повідомлень про можливість відрядження військових в Україну.

Нідерландський прем’єр-міністр Марк Рютте вважав за потрібне сказати, що те питання не було головним на паризькій зустрічі.

Проте інший учасник зібрання, словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо, заявив, що на двосторонньому рівні про можливість відрядження військових в Україну говорять інші союзники, і підкреслив, що особисто він виступає проти.

У Вашингтоні раніше чільні американські посадовців неодноразово наголошували, що будуть допомагати українцям оборонятися, але не розглядають можливості безпосередньої участі в бойових діях.

З нагоди паризької зустрічі, в якій від США брав участь заступник державного секретаря Джим Обраєн, Еммануель Макрон знову говорив про те, що Європа не повинна залежати від Сполучених Штатів, коли йдеться про допомогу Україні.

«Нам треба зі скромністю зізнатися, що ми часто запізнювалися на шість, а то й на дванадцять місяців. Саме в цьому було завдання наших обговорень цього вечора - все можливо, якщо це корисне для досягнення нашої мети», - сказав він.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.