​Умовою сталого миру в Європі є «деколонізація російської федерації» - пункт №47 резолюції ОБСЄ

У день відкриття літньої сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Бухаресті (29 червня 2024 року) була затверджена українська резолюція «Безпека та геополітичні виклики в регіоні ОБСЄ: десять років збройної агресії російської федерації проти України», що засуджує збройну агресію росії проти України.


Резолюція закликає 53 країни-учасниці ОБСЄ докладати зусиль для деокупації Криму та усіх окупованих територій України, підтримуючи Формулу миру та Кримську платформу. Резолюція підкреслює значущість мирного плану з десяти пунктів президента Зеленського як основи для переговорів і всеосяжної рамки, що передбачає повне відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, та встановлення механізмів для забезпечення тривалого миру і безпеки в регіоні.

Документ також визнає дії військово-політичного керівництва рф та її збройних сил у ході повномасштабного вторгнення геноцидом українського народу.

Зокрема, у пункті №32 документу вказується, що росія свідомо проводить політику русифікації корінних народів, утискуючи їх права та відправляючи представників неросійських народів на свою агресивну війну. Резолюція визначає ці народи як «колонізовані». Пункт №47 прямо зазначає, що деколонізація російської федерації є необхідною умовою для встановлення сталого миру в Європі.

Важливим аспектом резолюції є заклик створити Спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності рф за злочини, скоєні під час агресивної війни проти України, а також провести міжнародні та національні розслідування масових звірств, вбивств, тортур та зґвалтувань, вчинених російськими військовими.

Документ закликає країни-учасниці ОБСЄ продовжувати притягати російську федерацію до відповідальності за триваючі серйозні порушення міжнародного права та зобов’язань ОБСЄ, наголошуючи на необхідності міжнародної співпраці для сприяння деокупації Криму та всіх інших регіонів України, що наразі перебувають під тимчасовою окупацією.

Також, 26 червня 2024 під час літньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі прийняли резолюцію «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру», авторства народної депутатки, членкині парламентської делегації Євгенії Кравчук.

Резолюція ПАРЄ містить безпрецедентні положення щодо підтримки української культури та збереження української ідентичності. Резолюція засуджує систематичну державну політику русифікації, що здійснюється рф із 2014 року на окупованих територіях України, зокрема в Криму, включно із запереченням української культурної ідентичності, мови, літератури та історії. рф переслідує русифікаторську політику щодо численних корінних народів України, зокрема кримських татар, поступово стираючи їхню культурну ідентичність шляхом обмеження використання їхньої мови, особливо в системі освіти, скорочуючи сфери їхнього культурного вираження, спотворюючи їхню історію та позбавляючи історичної пам’яті, а також шляхом захоплення та переслідування активістів етнічних меншин.

У документі чітко закріплено, що навмисне знищення культурної спадщини та стирання культурної ідентичності в Україні є воєнними злочинами, злочинами проти людяності та свідчать про конкретний геноцидальний намір знищити українську національну ідентичність.

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 7 вересня обговорив нові теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.