​Литва збудує новий завод з виробництва боєприпасів, що пришвидшить поставки допомоги для України


Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з корпорацією Northrop Grumman щодо зведення заводу боєприпасів. Це потенційно може допомогти пришвидшити оборонні постачання для України. Співпраця сприятиме розвитку внутрішньої оборонної промисловості Литви та мінімізує залежність від довгих ланцюжків постачання, заявив литовський уряд.

«Ми сподіваємося, що співпраця з нашими американськими союзниками зміцнить безпеку та готовність країни, а також принесе користь ширшому регіону, включаючи Україну», — йдеться у заяві міністра фінансів Литви Гінтаре Скайсте, передає Голос Америки.

Водночас не повідомляється жодних деталей щодо місця для нового підприємства, термінів зведення чи джерел фінансування.

Стів О'Браян, віцепрезидент Northrop Grumman, сказав, що співпраця відповідає зобов’язанню компанії «підтримувати США та країни-союзники через галузеві партнерства по всьому світу».

Згідно з заявою, проєкт, який буде розроблено з литовським державним виробником боєприпасів Giraite Armaments Plant, передбачає виробництво боєприпасів середнього калібру.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ситуация на фронте сложная. На одном из участков у ВСУ возникли большие проблемы. Об этом рассказал военный эксперт Роман Свитан

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.