Завершилася перша сесія Верховної Ради України сьомого скликання

vr12 03 2012

 
У п'ятницю, 11 січня, завершилася перша сесія Верховної Ради України сьомого скликання. Голова Верховної Ради Володимир Рибак, відкривши ранкове засідання, оголосив про створення у Верховній Раді кількох міжфракційних об'єднань: "Одеса" (керівник - народний депутат С.Ківалов); "За єдину помісну православну церкву" (керівник - народний депутат О.Медуниця); "Вінниччина" (керівник - народний депутат Г.Заболотний); "Ветерани Афганістану і Чорнобиля "За майбутнє" (керівник - народний депутат С.Куніцин).


В.Рибак також повідомив, що учора на народного депутата Володимира Куренного було скоєно напад. Він поінформував про що мав розмову з цього приводу з Міністром внутрішніх справ В.Захарченко, який взяв цей факт під особистий контроль.

В.Рибак зачитав депутатські запити.

Головуючий нагадав, що питання, які залишилися нерозглянутими на попередньому пленарному засіданні, розглядаються першими на наступному засіданні. Він також зазначив, що учора народні депутати всебічно розглянули питання про звільнення Арбузова С.Г. з посади Голови Національного банку України.

Народні депутати 237-ма голосами підтримали постанову про звільнення Арбузова С.Г. з посади Голови Національного банку.

Проект постанови про призначення Соркіна І.В. на посаду Голови Національного банку України доповів Представник Президента України у Верховній Раді України Юрій Мірошниченко. Він повідомив, що Президент України вніс відповідне подання і просить народних депутатів його підтримати.

І.Соркін виступив перед народними депутатами, розповівши про своє бачення політики НБУ і завдань, які перед ним стоять.

Представники депутатських фракцій, зокрема, від опозиційних фракцій, під час обговорення зазначали, що вони не почули від кандидата конструктивної програми діяльності НБУ, наміру проведення прозорої політики внутрішніх запозичень. Вони наголошували на тому, що в Україні відбувається повзуча девальвація гривні, а всі питання Національний банк намагається вирішувати за рахунок простих громадян.

Під час виступів народні депутати залишили свої місця і спостерігали за тим, як представники фракції Партії регіонів готуються до голосування з цього питання.

Постанова про призначення Соркіна І.В. на посаду Голови Національного банку України була прийнята 231-м голосом.

Представники опозиційних фракцій заявили про факти порушень з боку народних депутатів фракції Партії регіонів під час голосування і вимагали від головуючого включити систему "Рада-3", яка дозволить забезпечити особисте голосування кожного народного депутата.

Верховна Рада 229-ма голосами достроково припинила повноваження народного депутата Ігоря Прасолова.

Головуючий на вимогу двох фракцій оголосив перерву у пленарному засіданні.

Після закінчення перерви керівник фракції "Батьківщина" А.Яценюк нагадав, що учора опозиційні фракції домоглися включення до порядку денного низки проектів постанов стосовно євроінтеграції України та законопроекту щодо декриміналізації статей Кримінального кодексу, за якими відбувають незаконне покарання Ю.Тимошенко і Ю.Луценко.

А.Яценюк заявив, що голосування по цих проектах будуть тестовими для парламентської більшості і закликав фракцію Партії регіонів проголосувати за ці проекти.

Проект календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання доповів голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Володимир Макеєнко. Він повідомив: проектом передбачено, що друга сесія Верховної Ради сьомого скликання розпочне роботу 5 лютого 2013 року, а закінчить її 19 липня 2013 року. За його словами, на час проведення другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання календарним планом відводяться для:

пленарних засідань Верховної Ради України - 11 тижнів;

роботи в комітетах, комісіях і фракціях - 7 тижнів;

роботи народних депутатів з виборцями - 6 тижнів;

"годин запитань до Уряду" у Верховній Раді України - 10 годин.

Верховна Рада 251-м голосом прийняла постанову про календарний план проведення другої сесії.

Народні депутати розглянули три проекти постанов Заяви Верховної Ради України стосовно євроінтеграційних прагнень України: "Про підтримку курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу"; "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень Українського народу та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом"; "Про підтримку євроінтеграційних прагнень українського народу та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Проекти постанов доповіли народні депутати Арсеній Яценюк, Ірина Геращенко, Сергій Тігіпко.

Голова Комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря доповів рішення Комітету рекомендувати парламенту направити всі проекти постанов на доопрацювання у профільний комітет для підготовки узгодженого проекту.

Народні депутати 348-ма голосами підтримали пропозицію профільного комітету.

Проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України з метою забезпечення міжнародно-правових зобов'язань України доповів народний депутат голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін.

За результатами голосування ("за" - 161) проект не набрав голосів для прийняття за основу.

Парламентарії далі розглянули питання ратифікації.

Проект закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця про юридичний статус Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та її представництва у місті Києві доповіла перший заступник Міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко.

Верховна Рада 235-ма голосами ратифікувала угоду.

Парламент також ратифікував Протокол про внесення змін і доповнень до Конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах; Договір про дружні відносини і співробітництво між Україною та Східною Республікою Уругвай; Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їх наслідків у населених пунктах, в яких розташовано об'єкти Чорноморського флоту Російської Федерації на території України; Конвенцію про міжнародне стягнення аліментів на дітей та інших видів сімейного утримання.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроекти про приєднання України до Конвенції про скорочення безгромадянства і про приєднання України до Конвенції про статус апатридів.

Голова Верховної Ради України В.Рибак після завершення розгляду питань ратифікації закрив першу сесію.

Друга сесія Верховної Ради сьомого скликання згідно з календарним планом розпочнеться у вівторок, 5 лютого 2013 року, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.