«УДАР» запропонував відмовитися від політичного психозу на історичні теми і принизливого поділу людей на переможців і переможених

matios peremogi

 
Верховна Рада повинна запровадити мораторій на пошуки правих і винних в історичних перемогах і поразках. Про це заявила народний депутат від фракції «УДАР» Марія Матіос під час виступу з трибуни Верховної Ради.


«УДАР» пропонує відмовитися від політичного психозу на історичні теми і принизливого поділу людей на переможців і переможених. Ми пропонуємо кожній парламентській фракції і позапартійним депутатам сісти за стіл переговорів і обговорити політико-правовий документ про принципи національної згоди, яку розробила партія «УДАР», - зазначила Марія Матіос.

Депутат підкреслила, що конфронтація ніколи не об’єднає Україну. А всі розмови про примирення «не будуть варті виїденого яйця, бо ще рік-два і непримиренних навіки примирять не політики, а цвинтарні огорожі». «Чому ми словесно змагаємося у тому, щоби дошкульніше сказати або про Cхідну Україну, або пекучіше принизити Західну Україну саме у дні поминання і згадування тих, хто переміг нацизм? Чому ми не хочемо робити таку українську політику, яку б підтримала вся Україна - від Путивля до Карпат? Будь-яка війна закінчується тоді, коли ховають останнього солдата», - наголосила депутат.

Марія Матіос відзначила, що депутати повинні збільшити фінансову допомогу ветеранам Другої Світової війни, яких з кожним роком стає все менше. «Ми, як законодавці, в силі зробити лічені роки колишніх фронтовиків більш комфортними. Держава не зазнає дефолту, якщо ми справжнім бойовим ветеранам зробимо виняткові пенсії. Ветеранів набагато менше, ніж службовців з «особливими заслугами» без реальних заслуг. Даймо небідно і спокійно дожити тим, хто воював по всіх українських, білоруських фронтах і воював за сьогоднішню Україну у лавах УПА. І залишимо цю суспільну деструкцію та конфронтацію у минулому. Кожен з них любив Україну по-своєму», - підкреслила народний депутат.

В «УДАРі» переконані, що настав час політикам-парламентарям відмовитися від безперервного публічного цькування історії і суду над нею. І настав час перейти до реальної національної згоди, адже в суспільстві є запит на громадянський спокій, повідомляє прес-служба політичної партії «УДАР Віталія Кличка».



Коментарі

  +1 #1 Виталий 14 мая 2013 г., 10:31:49
Уважаемая Мария Матиос!
Идея не плохая, красиво озвучена, но...
Соберите ветеранов Великой Отечественной войні, воевавших на стороне СССР и скажите єто им, не уверен что они поддержат вас.
  +1 #2 Вальтер 14 мая 2013 г., 10:38:46
Держава не може зробити на землі рай, але вона зобов'язана не допустити на землі пекла. Зараз день перемоги це день Сталіна і протистояння Тому дійсно треба знайти як відзначати завершення радянсько-німецької війни у сучасних умовах. Зараз у святковий начебто день люди несуть квіти до могил реальних і символічних. Тому може справді треба вшановувати загиблих 8 травня, а 9 святкувати що машина смерті зупинилася і з'явилася надія на продовження життя

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.