Для ухвалення законопроектів у парламенті ні більшість, ні опозиція голосів не мають

chumak tvi

 
Для самостійного ухвалення законів у парламенті немає голосів ні у опозиції, ні у більшості. Про це сказав голова комітету з питань організованої злочинності та корупції, депутат від «УДАРу» Віктор Чумак в ефірі каналу ТВі, повідомляють «Конфлікти і закони».


«На сьогоднішній день у порядку денному стоїть проект закону №2207, який було подано керівниками опозиційних фракцій та опозиційними депутатами. Суспільство має право знати, за якою ціною проводяться державні закупівлі, щоб у нас більше не було таких «кричущих» випадків, коли малина коштує 672 гривні за кілограм або купуються лавочки за 60 тисяч гривень. На жаль, у сесійному залі немає єдності щодо прийняття цього законопроекту», - поінформував ударівець.

Також він нагадав, що більшість провалила законопроект про створення Національного антикорупційного бюро.

«Антикорупційний комітет, який сьогодні існує при президентові, має статус лише дорадчого органу. GRECO ж вимагає від нас створення органу не правоохоронного типу, не «міні-прокуратуру» і не «міні-СБУ». Йдеться про орган, який би моніторив реалізацію антикорупційної політики в Україні і давав рекомендації щодо поліпшення цієї політики», - зазначив голова комітету.

За його словами, для завершення комплексної системи протидії корупції має бути створено два таких органи. Перший – це антикорупційний комітет, який не матиме правоохоронних функцій. Другий – це антикорупційне бюро, яке б мало правоохоронні функції і проводило потрібні розслідування.

«Відтермінування створення цих органів – це яскравий доказ того, як влада хоче боротися з корупцією», - наголосив політик.

На думку Віктора Чумака, якщо сьогодні є необхідність робити системне законодавче поле для протидії боротьби з корупцією, то його потрібно робити не зважаючи на те, де ти – у владі чи в опозиції.

«Але ми маємо не забувати, що закони виконують люди. Так, імплементація цих законодавчих новел, які на сьогоднішній день є в нашому антикорупційному законодавстві, теж буде покладатися на певні органи. Це і Генпрокуратура, і МВС, і СБУ, і суди. Питання в тому, наскільки ці правоохоронні органи будуть виконувати норми цих законів», - сказав він.

«Водночас, ці 4 антикорупційні закони були прийняті і опрацьовані спільними силами опозиції та більшості, адже для самостійного прийняття законопроектів сьогодні ніхто з них голосів не має. По суті, ми стали рівноправними суб’єктами переговорного процесу. З 1300 законопроектів, які подали народні депутати, в цілому прийнято лише 15, і 4 з них – антикорупційні. На сьогоднішній день це є той мінімум, який можливий в рамках політичного компромісу», - зазначив Віктор Чумак.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.