Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України 14 липня 2016 року

vr14 07 vechir

 
Голова Верховної Ради України А.Парубій після реєстрації відкрив вечірнє засідання. Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.


Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, на виконання зобов'язань України з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом».

Закон визначає перелік документів, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну, згідно з яким такими документами є:

паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

дипломатичний паспорт України;

службовий паспорт України;

посвідчення особи моряка;

посвідчення члена екіпажу;

посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в’їзд в Україну).

У передбачених міжнародними договорами України випадках замість документів, зазначених у частині першій цієї статті, для виїзду з України і в’їзду в Україну можуть використовуватися інші документи.

Закон встановлює порядок оформлення документів для постійного проживання громадян України за кордоном, згідно з яким: «оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне проживання здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном громадян України, які виїхали за кордон тимчасово, здійснюється закордонними дипломатичними установами України».

Законом також визначено підстави для тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України, згідно з яким, «Тимчасове обмеження права громадянина України на виїзд з України у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, запроваджується в порядку, передбаченому законодавством. У разі запровадження такого обмеження орган, що його запровадив, в одноденний строк повідомляє про це громадянина України, стосовно якого запроваджено обмеження, та центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону»;

Законом встановлено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності з питань виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України.

Закон прийнято з урахуванням техніко-юридичних правок.

Проект Закону зареєстровано за №3224.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування».

Законодавчим актом внесено зміни до статті 1 Декрету Кабінету Міністрів України «Про впорядкування діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств», якими забезпечено для суб’єктів літакобудування, які відповідають критерію, визначеному пунктом «в» статті 2 Закону України «Про розвиток літакобудівної промисловості», можливість бути засновниками та учасниками суб’єктів підприємницької діяльності (підприємств будь-яких організаційних форм та видів, господарських товариств, кооперативів).

Закон України «Про розвиток літакобудівної промисловості» доповнено новою статтею 32, якою надається права суб’єктам літакобудування, які відповідають критерію, визначеному пунктом «в» статті 2 цього Закону бути засновниками та/або учасниками суб’єктів господарювання, у тому числі за участю іноземних суб’єктів господарської діяльності, крім тих, які розташовані або здійснюють свою діяльність на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом, та/або до яких застосовуються санкції відповідно до Закону.

Закон України «Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі» доповнено статтю 7 новою частиною другою щодо надання суб’єктам літакобудування, що є об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі та відповідають критерію, визначеному пунктом «в» статті 2 Закону «Про розвиток літакобудівної промисловості», права за попереднім погодженням з Концерном бути засновниками та/або учасниками господарських товариств, у тому числі за участю іноземних суб’єктів господарської діяльності, крім тих, які розташовані або здійснюють свою діяльність на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом, та/або до яких застосовуються санкції відповідно до Закону.

У Закон внесено такі редакційні зміни:

1) в розділі І законопроекту в пункті 1, в абзаці другому пункту 2, в абзаці другому пункту 3 слова «відповідають критерію, визначеному пунктом «в» змінено словами «підпадають під дію норм»;

2) у Законі України «Про розвиток літакобудівної промисловості»:

у статті 31 слова та цифри «2017 року» замінено словами та цифрами «2025 року».

Проект Закону зареєстровано за №4809.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до розділу XX Перехідні положення Податкового кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі».

Законопроектом щодо суб'єктів літакобудування, які підпадають під дію норм статті 2 Закону України «Про розвиток літакобудівної промисловості» пропонується до 1 січня 2025 року:

звільнити від сплати податку на додану вартість операції з ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту товарів (крім підакцизних), за переліком кодів УКТ ЗЕД, визначеним підпунктом 2 пункту 4 розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України, що використовуються для потреб літакобудівної промисловості;

звільнити від сплати податку на додану вартість операції з постачання на митній території України результатів науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, які виконуються для потреб літакобудівної промисловості;

оподатковувати податком на додану вартість за нульовою ставкою операції з продажу продукції (послуг), яка вироблена за рахунок коштів Державного бюджету України;

звільнити від оподаткування прибуток підприємств літакобудування, які здійснюють розробку та/або виготовлення з кінцевим складанням літальних апаратів та двигунів до них;

звільнити від сплати земельного податку суб'єктів літакобудування, які здійснюють розробку та/або виготовлення з кінцевим складанням літальних апаратів та двигунів до них, за винятком земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти соціального, торговельного, сільськогосподарського призначення та непромислового будівництва.

Проект Закону зареєстровано за №3457.

На доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі» №3458.

Народні депутати не включили до порядку денного два законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації за №№4831, 4831-1.

Головуючий закрив вечірнє засідання, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.