​Пленарне засідання Верховної Ради України 4 березня 2018 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що сьогодні відзначається День створення Організації Північного Атлантичного Договору НАТО. Від імені Верховної Ради А.Парубій привітав наших союзників. «Наш напрям – це вступ України в НАТО. І ми крок за кроком, реформуючись і відбиваючи російську агресію, стаючи кращими і сильнішими, ідемо до мети. Україна буде в НАТО», - наголосив він.


А.Парубій також повідомив, що вчора після розмови про затримання громадського активіста Майдану Івана Бубенчика відбулася розмова з Генеральним прокурором і було досягнуто домовленості, що Голова Верховної Ради від імені Верховної Ради дав письмовий запит і до кінця дня Генеральний прокурор пообіцяв, що він в ситуації розбереться і дасть відповідь з приводу тих подій, які відбулися.

А.Парубій також нагадав, що сьогодні о 12.30 народні депутати заслухають заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницького та Директора Національного антикорупційного бюро України А. Ситника.

Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України) №4023а доповів голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України».

Законопроектом пропонується внести зміну до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», доповнивши його статтею 93 «Особливості оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення».

Цією статтею передбачено, що «оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції, здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), за місцем звернення особи чи її законного представника до тих уповноважених органів, які здійснюють свої повноваження на території області, в якій проводиться антитерористична операція.

Оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які переселилися із зони проведення антитерористичної операції під час її проведення, здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), за фактичним місцем проживання, перебування.

Для внесення відомостей про місце проживання до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення, може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців».

Проект Закону зареєстровано за №4023а.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо захисту житлових прав студентів».

Законопроектом пропонується передбачити можливість для студентів, які здобували певний освітньо-кваліфікаційний рівень та мали реєстрацію місця проживання в гуртожитках, у момент зняття з реєстрації одночасно зареєструватися у цьому ж органі реєстрації за адресою покинутого або залишеного місця свого проживання та отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи у випадку, якщо не бажають повернутися до попереднього місця проживання через обставини, зазначені у статті 1 цього Закону.

Проектом для таких студентів пропонується передбачити, що гуртожитки, в яких вони були зареєстровані під час навчання, є місцем їхнього тимчасового проживання протягом шести місяців - з моменту закінчення відповідного навчального закладу.

Відповідні зміни пропонується внести до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Проект Закону зареєстровано за №6142.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки».

Законопроектом пропонується визнати дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність І групи у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для здійснення оздоровлення та відпочинку таких дітей за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Проект Закону зареєстровано за №7537.

Прийнято Постанову «Про проведення парламентських слухань на тему: «Запобігання та протидія дискримінації жінок з вразливих соціальних груп».

Постановою передбачено провести в жовтні 2018 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Запобігання та протидія дискримінаціїжінок з вразливих соціальних груп».

Проведення слухань на запропоновану тематику надасть змогу виявити проблемні аспекти у сфері суспільних відносин із запобігання та протидії дискримінації жінок з вразливих соціальних груп, удосконалити законодавче забезпечення захисту прав жінок з вразливих груп, виробити дієві механізми їх реалізації на основі дотримання принципу рівності прав жінок і чоловіків та недискримінації.

Проект Постанови зареєстровано за №8082.

Народні депутати згідно з прийнятим учора рішенням заслухали заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н.Холодницького щодо стану справ у сфері боротьби з корупцією.

Н.Холодницький у виступі зазначив, що за два з половиною роки вже досягнуто значних результатів: понад 500 проваджень вже зареєстровано і розслідується. Понад 100 проваджень направлено до суду. За його словами, є проблеми з вироками, які САП отримати не може. «Питання щодо антикорупційного суду стоїть дуже гостро і якби він вже існував, я думаю, Україна вже побачила б значні результати власне у судових вироках», - сказав він.



Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповів на запитання народних депутатів.

В обговоренні інформації Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати також заслухали Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, який представив звіт НАБУ та прокоментував ситуацію навколо слідчих дій проти керівника САП.

А.Ситник поінформував про роботу НАБУ спочатку створення антикорупційних органів. Він наголосив, що прийняття Верховною Радою Закону про антикорупційний суд фактично врятувало НАБУ від нагляду Генеральної прокуратури. «Всі дискусії підтверджують, що ми створили дійсно аполітичний незалежний антикорупційний орган, який зараз працює ефективно. Прогнозуючи певні питання з приводу того, а де вироки, ми два роки говоримо про те, що без створення антикорупційного суду цих вироків не буде», - зазначив очільник НАБУ.

А.Ситник, випереджаючи запитання стосовно конфлікту між САП і НАБУ, повідомив, що ніякого конфлікту між цими двома органами немає. «Є певне кримінальне провадження, є певні матеріали, які передані до компетентних органів – в Генеральну прокуратуру та в Комісію прокуратури по дисциплінарних правопорушеннях і тому не потрібно спекулювати на цьому процесі. Немає ніякого конфлікту», - наголосив він.

За його словами, «сьогодні детективи НАБУ і спеціалізовані антикорупційні прокурори зараз працюють в штатному режимі, і якщо хтось хоче сказати, що боротьба з корупцією припинена – це неправда», - заявив А.Ситник.



Директор Національного антикорупційного бюро України відповів на запитання народних депутатів.

В обговоренні виступу Директора НАБУ А.Ситника взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Голова Верховної Ради України А.Парубій, підсумовуючи заслуховування керівників двох антикорупційних органів, відзначив, що Верховна Рада створила всю антикорупційну прокуратуру, яка є в нашій країні і далі йде шляхом змін.

А.Парубій висловив впевненість, що невдовзі у Верховній Раді буде прийнято рішення про створення антикорупційного суду.

Народні депутати взяли до відома інформацію керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Директора Національного антикорупційного бюро України.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.