​Пленарні засідання Верховної Ради України 19 квітня 2018 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове засідання, поінформував про питання порядку денного, які будуть розглядатися на початку засідання. А.Парубій далі зазначив: «Сьогодні ми маємо історичний шанс. Верховна Рада розгляне звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».


А.Парубій сказав, що це питання історичної ваги для України.

Із заявою від фракції Радикальної партії виступив голова фракції Олег Ляшко.

Народні депутати продовжили розгляд правок до проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції №6746.

За результатами розгляду у другому читанні законопроект 238 голосами направлено на доопрацювання.

Прийнято Закон «Про внесення змін до ст. 21-4 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України)».

Законом частину п’яту статті 214 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» викладено в редакції, згідно з якою:

«5. На іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проходять військову службу у Збройних Силах України за контрактом, поширюються умови та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, передбачені для військовослужбовців - громадян України та членів їх сімей».

Внесення змін обумовлено необхідністю усунення диспропорції, що виникла в чинному законодавстві щодо соціальних виплат військовослужбовцям Збройних Сил України в залежності від наявності громадянства України.

Проект Закону зареєстровано за №6689.

Народні депутати 240 голосами включили до порядку денного та почали розгляд проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні №8284.

А.Парубій повідомив, що в пленарному засіданні бере участь Президент України Петро Порошенко.

Головуючий надав слово Президентові України Петру Порошенку.

Президент України звернувся до народних депутатів з проханням підтримати його звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні №8284 доповів Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Він нагадав, що Верховна Рада вже зверталася до Вселенського Патріарха Варфоломія з таким проханням. Це звернення отримало високу оцінку і масштабну дискусію. «Сьогоднішнім зверненням ми можемо наблизити той історичний день, коли може бути проголошено с творення єдиної помісної Української Православної Церкви. Ми з Божою поміччю відновлюємо історичну справедливість, адже церковні канони чітко стверджують, що кожен народ, кожна незалежна держава має право на свою незалежну церкву. Ми повертаємо та реалізовуємо наше законне право мати свою власну православну церкву українського народу», - наголосив він.

Перший заступник голови Комітету з питань культури і духовності Ірина Подоляк доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови за основу та в цілому.

В обговоренні проекту Постанови взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Верховна Рада 268 голосами прийняла Постанову в цілому.

Прийнято Постанову «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

З огляду на Звернення Верховної Ради України до Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні, затверджене Постановою Верховної Ради України № 1422-VIII від 16 червня 2016 року,

підтримуючи важливість надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних церков,

Верховна Рада України підтримала звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Проект Постанови зареєстровано за №8284.

Президент України Петро Порошенко у заключному слові привітав народних депутатів з прийняттям мудрого рішення.

Він наголосив на тому, що наріжним каменем передвиборчої кампанії Президента України, так само як і народних депутатів, було створення єдиної помісної Української Православної Церкви.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

По Перерві народні депутати розглянули питання аграрної політики.

У першому читанні вони розглянули проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гарантій реалізації учасниками бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасниками антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім'ями пільг на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності №7511.

За результатами голосування 251 голосом законопроект направлено на доопрацювання.

Народні депутати розпочали розглядати проект Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції №5448-д.

Розгляд законопроекту продовжився на вечірньому засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

По перерві розпочалося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України. Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив пленарне засідання.

Народні депутати продовжили розгляд проекту Закону про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції №5448-д.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

215 голосом законопроект прийнято за основу.

Прийнято за основу проект Закону «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Законопроектом передбачається удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, а також гармонізація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.

Проектом пропонується визначити систему прав та обов’язків суб’єктів ринку органічної продукції, зокрема, операторів ринку, органів сертифікації.

Положеннями проекту Закону регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено основні засади здійснення процедури сертифікації органічного виробництва з деталізацією за галузями.

Проектом передбачається запровадити чіткий та прозорий механізм реєстрації органів сертифікації, операторів ринку та органічного насіння, визначити механізм державного контролю (нагляду) за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та встановити відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Документом також передбачено встановити вимоги до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), які дозволяється використовувати у процесі органічного виробництва та які дозволені до використання в гранично допустимих кількостях, визначити процедуру, за якою вони можуть бути дозволені до використання.

Проект Закону містить положення щодо процедури сертифікації органічного виробництва та обігу органічної продукції, встановлює вимоги до органів сертифікації, їх функції та відповідальність.

Окремо пропонується визначити вимоги до зберігання, перевезення, реалізації, декларування та маркування органічної продукції.

Законопроект зареєстровано за №5448-д.

Народні депутати розглянули два проекти Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо пенсійного забезпечення за №№4442 і 4442-1.

За результатами голосування обидва законопроекти 230 голосами направлено на доопрацювання.

Народні депутати розпочали розгляд у другому читанні проекту Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав №7466.

Розгляд законопроекту буде продовжено на наступних засіданнях.

Голова Верховної Ради А.Парубій повідомив, що він підписав Постанову «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.